Ето как изглежда работата на Windows 10Х: видео

8
2769

Неотдавна Microsoft представи първата публична версия на Windows 10Х, предназначена предимно за разработчици и ентусиасти. А сега уеб порталът Windows Central публикува видео със стартирането и работата на новата операционна система. Това всъщност е първият пълноценен поглед върху особеностите на ОС Windows 10X, която използва контейнери за работа с Win32 приложенията.

Да си припомним, че Windows 10X има потребителски интерфейс, предназначен за работа с устройства с двоен или сгъваем дисплей. Работата на тази платформа много добре е показана на видеото в началото.

Според показаното видео, операционната система изцяло използва преимуществата на двата екрана. Така например, на единия може да бъде отворен програмен прозорец с инструментите и настройките, а в другия се намира приложението, в което се използват тези инструменти и настройки. Показана е и работата на цял екран, като в този случай вторият дисплей се използва като виртуална клавиатура.

Разбира се, през следващите няколко месеца в операционната система Windows 10X ще се появят още много нови възможности, но клипът дава представа за начина на нейната работа. Странно е, че не е показан процеса на преместване на програмен прозорец от единия екран към другия, както и по-различни начини за взаимодействие. Но това е едва първата публична версия на Windows 10X и до излизането на стабилната версия много неща ще се променят.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
5 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Хаха
Хаха

“ Странно е, че не е показан процеса на преместване на програмен прозорец от единия екран към другия”

Има го в клипа!

Глупав народ, български...
Глупав народ, български...

В 5:34 го прави няколко пъти, да. Все пак това трябва да е една от основите функции. Дори като предположение в статията, трябваше да учуди „автора“ и да го размърда да се поогледа за отговор…

България в ЕС и НАТО 🇪🇺🇧🇬
България в ЕС и НАТО 🇪🇺🇧🇬

Статията е преведена, не вярвам авторът да е гледал клипа въобще.

Иван
Иван

На мен ми прилича на някаква абсолютна глупост за таблети… това е напълно неизползваемо за десктоп.

България в ЕС и НАТО 🇪🇺🇧🇬
България в ЕС и НАТО 🇪🇺🇧🇬

Ако живееш в Берлин да кажем и си корпоративен служител, който често пътува и ти трябва производителна машина, която да мъкнеш със себе си навсякъде, това е доста по-добро и интегрирано решение с Microsoft 365 средата, отколкото един АйПад да кажем. Употребата на подобно устройство, фокусирано върху продуктивността, което е лесно преносимо и с дълъг живот на батерията заради своя АРМ процесор е идеалното бизнес решение при пътуване с метро, самолет и т.н. Отиваш в офиса, хотела или другаде, пускаш го към монитор с мишка и клавиатура и вече имаш пълно десктоп изживяване на същата машина. Тъй като в БГ… Виж още »

Коментар
Коментар

1. „ентерпрайс“ средите си имат vpn и/или вътрешно-фирмени приложения и хич не им трябва 365 и некой да им анализира данните.
2. това „иновативното“ го има от преди 5 години (да си ползваш пц-то с няколко дисплея).
3. „фокусирано върху продуктивността“ и уиндоус са два израза, които никога не трябва да се ползват в едно изречение, щото за да се получи се изисква много труд от администратора

Ангел
Ангел

Или взимаш един Macbook 12″ който тежи колкото обикновен таблет, а и по размери не е много по-голям и работиш като нормален човек, без да ти се налага да гледаш грозна лента в средата между двата екрана (а и клавиатурата няма да е виртуална).

В България също има мобилност и се пътува и работи.

faceshit
faceshit

Страхотен интерфейс! Прилича на недовършена домашна работа на индийски гимназист….