Виртуалният асистент Cortana започна съществуването си в смартфоните с добре позната ОС Windows Phone 8.1 и постепенно се прехвърли на компютрите и смарт-устройствата.

Разработчикът Джарем Арчър (Jarem Archer) счете всичко това за твърде скучно и създаде триизмерен холографен модел на Cortana, който изглежда много добре. Да си припомним, че Cortana е ИИ персонаж – холограма от игровата вселена Halo. Творението на Джарем приближава виртуалния асистент към неговите корени.

Ето и демонстрацията на холографската Cortana:

За работата на триизмерната Cortana е необходим компютър с 4 GB оперативна памет и Windows 10, както и поставен в кутията миникомпютър Arduino за управление на осветяването. Триизмерният монитор е пресечена пирамида, в горния край на която е поставен портативен USB монитор, изображението на който се отразява в полупрозрачните стени на пирамидата. Този принцип е отдавана познат и дава възможност за получаване на много добри холографски изображения, които могат да се разглеждат от всякакъв ъгъл. В долната част на пирамидата е поставен високоговорител. Приложението за триизмерния холографски интерфейс е написано на Unity 3D.

Като модел за запис на движенията на холографската Cortana Джарем използвал съпругата си, като за прихващането на движенията са били необходими два сензора Kinect.

Холографската Cortana изглежда наистина впечатляващо.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари