Ето как можем да включим бързото търсене по раздели в Google Chrome

0
2157

Повечето потребители навярно вече са свикнали, че в програмния прозорец на уеб браузъра стоят отворени десетки раздели, търсенето на информация сред които е твърде неудобно. Google е решил този проблем като е добавил бързо търсене по раздели в своя интернет браузър. Засега се провеждат тестовете на новата възможност, но тя може без проблем да бъде активирана в текущата версия Chrome 88 и нейната работа е много добра.

За включването на тази функционалност е необходимо в адресния ред да се въведе следното:

chrome://flags/#enable-tab-search

Показалият се флаг трябва да бъде активиран, а браузърът рестартиран.

След това вдясно от адресния ред ще се появи кръг със стрелка в него, която е насочена надолу. Ако се кликне върху тази иконка излиза малък програмен прозорец с най-скоро отваряните раздели, както и поле за търсене, което дава възможност за намирането на необходимия раздел по ключова дума като например името на сайта.

Същото може да бъде постигнато с клавишната комбинация Ctrl+Shift+A.

Изключването на тази опция става чрез същия линк в адресния ред, като този път флагът трябва да бъде деактивиран.


Едновременно с това в канала Chrome Canary е качена най-новата версия на Chrome, в която е включена функционалността Discover, която дава възможност за добавяне и премахване на най-различни теми, които интересуват или не интересуват потребителя. Възможно е да бъде създадена тема например за квантовите компютри и браузърът да започне да намира съответните материали.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари