Навярно вече всички са чували за технологията на Microsoft за смесена реалност, позната и като Windows Mixed Reality. Това е платформа на софтуерния гигант за вмъкване на виртуални обекти в реалния свят.

За работа с новата технология за смесена реалност е необходим специален шлем и компютър с достатъчно ресурси, който да може да изгражда целия виртуален свят. Необходим е мощен хардуер и Microsoft представи нов инструмент в своя софтуерен магазин, който анализира компютъра и проверява, дали ще може да поддържа смесената реалност.

Това е приложението Windows PC Mixed Reality и след неговото стартиране трябва да се натисне бутона „Съгласен съм“. След няколко секунди програмата ще покаже списък с компоненти, срещу всеки от който е отбелязано, дали е подходящ за MR или не.

Започнаха да се появяват съобщения, че твърде малко компютри отговарят на изискванията. Може би това ще се промени след бъдещите актуализации на операционната система. Ето какви са хардуерните спецификации, публикувани от Microsoft, необходими за поддръжката на Mixed Reality:

Добра идея е от време на време тези спецификации да се поглеждат в официалния сайт на Microsoft, понеже е напълно възможно да бъдат направени промени.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Azhen
Azhen
4 години

Това едва ли не ми прилича на продължение на кинекта им който се провали с гръм и трясък.