Ето как се държи Tesla Autopilot в хаотичния виетнамски трафик

5
12480

По време на пандемията от COVID-19 на хората не им е много до шеги, но представеният по-долу забавен клип може да ни развесели с показването си на смелите опити на Tesla Autopilot да премине по една от оживените улици на Хошимин с плътен поток автомобили и хаотично маневриращи между тях мотоциклети. Видеото е записано от притежател на електромобила Tesla Model X:

Вижда се как автопилотът прави няколко героични опита и дори успява малко да се придвижи напред със скорост от около 6 км/ч (3,7 мили в час) плътно до намиращия се пред него автомобил. Но с нарастване интензивността на движението и натрупването на мотоциклети в ограниченото пространство между Model X и автомобила отпред, за автопилота става все по-трудно В крайна сметка той се предава и като връща управлението на електромобила на водача. Хаотичното придвижване на мотоциклетите може да се види във визуализацията на Model X – бордовият компютър показва няколко предупреждения, когато мотоциклетите преминават само на няколко сантиметра от него.

Клипът показва, че Tesla Autopilot непрекъснато се усъвършенства и вече разбира кога не може да се справи със ситуацията и навреме дава управлението на водача.

Да напомним, че още от месец октомври 2020 година Tesla тествана на ограничен брой потребители следващото голямо обновяване Full Self-Driving (FSD), което има за цел да издигне възможностите на автопилота до максималното пето ниво. Оттогава автомобилната компания на Илън Мъск представи няколко ъпдейта, като следващото голямо обновяване очакваме този месец.

В началото на тази седмица бе публикувано видео (горе), показващо работата на най-новата версия на Autopilot FSD.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари