Ето как четириногите роботи на Boston Dynamics теглят товарен автомобил

3
959

Boston Dynamics впрегна 10 робота и ги накара да теглят огромен тежкотоварен автомобил.

Използвани са роботите от серията SpotMini, като всеки от тях може да вдига до 14 кг тежест. Очевидно е, че тези роботи могат да теглят обекти с много по-голяма маса. Камионът е бил паркиран и изключен от скорост. Публикуваното видео показва как роботите теглят товарния камион на Boston Dynamics по шосе с лек наклон нагоре.

Вижда се, че роботите се движат синхронно, а най-отпред са поставени два главни робота с радари на механичната глава. По всичко личи, че именно те управляват цялостното движение на всички роботи. Роботите не се движат в крак, но скоростта им е еднаква.

Boston Dynamics е американска компания, създадена през 1992 година от специалистите на Масачузетския технологичен институт. През 2005 година компанията стана известна с разработването на робота BigDog, което стана по поръчка на DARPA. След това Boston Dynamics усъвършенства своите технологии в роботиката и редовно започна да показва подобни кратки клипове.

Имаше клипове на роботи, които правят салто, преодоляват най-различни препятствия, качват се и слизат по стълби, отварят врати и дори танцуват в ритъма на музиката. А сега виждаме как десет робота Spotpower, които са подобрена версия на предишните Spotmini, съвместно помръдват огромния товарен автомобил и го теглят по шосето.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
favrshmaizeraMxm Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Mxm
Mxm

Малко преди ги измислят роботите -> https://www.youtube.com/watch?v=7XF-C1Rw85M

shmaizera
shmaizera

на село има една нива за прекопване…

favr
favr

куче влачи рейс…