Ето как ще изглежда Windows 10 с новия дизайн със закръглени ъгли

16
6333

Наскоро излезе информация, че Microsoft възнамерява тази година да направи голямо обновяване на дизайна на потребителския интерфейс в операционната система Windows 10. Това обновяване е известно с кодовото си име Sun Valley и се очаква да излезе тази есен. Още сега можем да видим как ще изглеждат изскачащите прозорци и контекстните менюта благодарение на уеб портала WindowsLatest.

Съвсем скоро разработчиците на софтуерния гигант ще започнат да внедряват все повече елементи от новия интерфейс в тестовете компилации на Windows 10, които се предоставят на тестерите на тази операционна система. Вече знаем, че в новия интерфейс ще се използват програмни прозорци със закръглени ъгли, които би трябвало да направят дизайна на различните елементи на операционната система по-съвременен.

Към днешен ден обликът на контекстните менюта е добавен във Windows UI Library – програмната библиотека на потребителския интерфейс, която се използва за създаването на дизайна на управляващите елементи в голямото обновяване Sun Valley. Публикуваните изображения демонстрират някои явни промени и на първо място закръглените ъгли, промяната на разстоянието между елементите на менютата и т.н. Дизайнът на изскачащите менюта DatePicker и TimePicker също е променен в съответствие с другите елементи на интерфейса.

Всички забелязват, че новият интерфейс със закръглени ъгли на промените прозорци силно напомня на облика на предишните операционни системи на Microsoft, включително Windows 7 и Windows Vista.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
16 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари