Ето кои приложения поддържат директната работа с новата SoC Apple M1

0
451

След излизането на macOS Big Sur редица приложения на Apple бяха обновени и сега са съвместими с най-новата версия на операционната система. Много от тях получиха нативната поддръжка на процесора Apple M1.

Редакторът на изображения Pixelmator Pro 2.0, който официално ще излезе на 19 ноември, ще има съвършено нов интерфейс за macOS Big Sur – от опростения мениджър на ефекти до нови макети за страничните панели и пресети. Новата функция за работните пространства дава възможност на потребителите да настройват външния вид на редактора. Приложението вече е универсално и поддържа както процесорите на Intel така и новия М1.

Pixelmator 2.0 вече използва 16-ядрения модул Neural Engine на чипа Apple M1 за ускорено машинно обучение. Това е дало възможност на някои функции като например супер-резолюцията, която дава възможност за увеличаване на разделителната способност почти без загуба на детайли, да работи до 15 пъти по-бързо.

Приложението за работа с текст Ulysses също има нов дизайн и нова иконка за macOS Big Sur, както и поддръжката на процесора Apple M1. Добавен е новият режим „Фокус“, който скрива излишните елементи на интерфейса, за да може потребителят да се фокусира върху писането на текст. Версията с номер 21 вече е налична в Mac App Store.

Компанията Blackmagic Design представи бета-версията на своето популярно приложение за работа с видео съдържание DaVinci Resolve. То също поддържа чипа M1, като промените са много – добавени са над 300 нови функции и подобрения, включително инструменти за HDR, преработени инструменти за управление на основния цвят и още много други.

Конверторът на подкасти FusionCast вече работи на Mac с процесора M1. С новия чип са съвместими и редакторът на текста и сорс код BBEdit, както и външният Twitter клиент Aviary.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари