.ею разширението ще отпразнува втората си годишнина с видео конкурс

0
201

За да отпразнува втората годишнина на домейна .ею, която ще настъпи на 1 юни 2018 г., EURid кани всички жители в България на възраст от 18 до 26 години да участват в специален видео конкурс.

.ею, домейнът от най-високо ниво на кирилица, ще стане на две години. За да отбележи това постижение, EURid, регистърът, управляващ .eu и .ею, организира видео конкурс за младите хора на България на тема многоезичието в дигиталния свят.

Заинтересованите участници са поканени да подготвят кратко видео, в което да изразят какво означава за тях многоезичието в дигиталния свят и да го изпратят до 18 април 2018 г. Победителите ще спечелят билети за събитието DigitalK 2018, а първата награда предоставя и изключителната възможност за стаж в EURid чрез инициативата „.eu академия“.

„Вярвам, че за нас, българите, кирилицата винаги ще бъде в основата на усилието да запазим нашите език и идентичност живи. Затова и целта на този конкурс е да разгледа идеята за многоезичието в дигиталния свят през визията на младите българи. С нетърпение очакваме възможността да възприемем творческите гледни точки, които участниците ще представят”, коментира Пламена Аржант, която отговаря за България в EURid.

EURid се стреми да подобри многообразието от езици онлайн чрез своите домейни от най-високо ниво, активно сътрудничество по разработването на домейн имена със специални знаци и участие в общността.

За да участвате във видео конкурса и научите повече за него и начина му на протичане, посетете .

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари