еBay забрани продажбите на маски за лице и дезинфектанти заради коронавируса

2
836

Тъй като огнището на COVID-19 продължава да се разпространява в САЩ и други страни, търсенето на продукти като маски за лице и средства за дезинфекция на ръцете доведе до скок в цените. За да се бори с ценообразуването, онлайн рителърът за търговия на дребно eBay забранява някои продукти, чието търсене рязко се е покачила след обявяването на пандемията на коронавируса.

В известие до търговците в платформата, публикувано в четвъртък и забелязано по-рано от технологичната медия CNBC, eBay заяви, че ще блокира добавянето на нови продукти и ще премахне съществуващите артикули на територията на САЩ от категориите на маски за лице, кърпички, дезинфектанти за ръце и дори хирургически маски. Продуктите се премахват от платформата поради опасения, че завишаването на цените на тези категории продукти от страна на търговците, предизвикано от интензивното търсене, може да наруши американските закони и разпоредби. eBay също каза, че ще премахне всички стоки и артикули, в чието име се споменават думите „COVID-19“, „коронавирус“ или „2019nCoV“, като единствено изключение от това правило ще бъдат книгите.

Не е ясно колко дълго ще продължи забраната. Говорител на eBay заяви пред CNET, че компанията активно следи ситуацията с коронавируса.

„Както винаги, първият ни приоритет е да гарантираме безопасността на нашите служители и клиенти по целия свят.“

Към момента на написване на статията, в САЩ има потвърдени 164 случая на COVID-19 (коронавирус), според Центровете за контрол и превенция на заболяванията. Глобалните случаи са надхвърлили 100 000 като вече са известни и повече от 3000 смъртни случая от началото на епидемията в китайската провинция Хубей през декември 2019 г.

 

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари