fbpx
20.8 C
София

Жена, която продава виртуални ласки във VRChat, получи отказ за виза в САЩ заради работата си

Най-четени

Продаването на ласки във виртуална реалност равносилно ли е на най-древната професия в реалността? Държавният департамент на САЩ изглежда смята, че това е така. 

Hex, британка, която практикува професионално еротични ролеви игри във VRChat, разказа за преживяването си пред Motherboard. 

Молбата ѝ за туристическа виза за САЩ е била отхвърлена, след като се е опитала да обясни работата си на имиграционен служител. В крайна сметка това се оказало недопустимо, защото е приравнено на дейността в реалния живот. 

Оказало се, че няма значение, че нейната работа е във виртуалната реалност, чрез 3D аватари и Fansly акаунт, в който споделя кадри от същото. Държавният департамент на САЩ може да откаже влизане в страната по каквато си иска причина, но проституцията е една от специфичните червени линии. 

Различни НПО организации разказват, че все по-често пътници са разпитвани за пикантната си дейност в Интернет. Хекс заяви в Twitter, че не е споменавала страницата си във Fansly при кандидатстването си за виза.

Tова е нещо, което САЩ са открили сами.

Случаят е интересен, тъй като ласките във виртуална реалност, колкото и далеч да стигнат, не попадат в правното определение за проституция. То изисква физически контакт между двама души. 

Когато я питат за работата ѝ, Hex казва, че изрично е заявила на имиграционния служител, че дейността ѝ е законна и не включва личен контакт.

Жената ме погледна много мръсно, когато ѝ обясних всичко. Казах ѝ, че това е виртуална игра и че използвам VR очила. Тя не разбра нищо от думите ми, единственото, което ме попита, е: „И така, срещате ли се с тези хора на този уебсайт?“ Отговорих: „Не, абсолютно не“.

Въпреки това Хекс получава писмо, с което ѝ се отказва влизане в САЩ и което тя публикува в Twitter. 

Посочената причина е ръкописният код „2DI“, който сочи към клаузата за недопустимост на виза заради проституция. По-конкретно, законът гласи, че даден пътник няма право да влезе в САЩ, ако „идва в Съединените щати единствено, основно или инцидентно, за да се занимава с тази работа“ или, ако „се е занимавал с платена любов в рамките на 10 години от датата на подаване на заявление за виза, прием или промяна на статута“.

Хекс е планирала да посети приятели и все още се надява това да се случи. 

Искам да изчистя името си и това да бъде разрешено, тъй като е несправедливо и не е вярно.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Moto Razr 40 Ultra – впечатлява от пръв поглед, печели ни с практични решения

В месеците след пандемията, най-накрая пазарът на сгъваеми смартфони, както глобално, така и в България започна да набира скорост, а тази година виждаме все...

Подобни новини