fbpx
16.8 C
София

Жена откри места с помощта на Google Earth, на които е възможно да има неоткрити пирамиди

Най-четени

Методи Дамянов
Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.

„Сателитен археолог“ е открил терени, на които е възможно да има пирамиди, като е използвала Google Earth. Анджела Микол, от Мейдън, Северна Каролина (САЩ) е открила тези терени въз основа на десетгодишното си сателитно проучване с помощта на инструмента на Гугъл. Няколко египтолога вече са потвърдили това, че въпросните терени са неизследвани и се очаква да се предприемат по-нататъшни проучвания чрез разкопки „на терен“, за да се установи, дали наистина там има пирамиди.

Един от обектите, разположен в Горен Египет, се състои от четири могили, като всяка от тях включва триъгълен връх. Най-голямата могила, около 42 метра широка, е придружена от три по-малки могили. По-малките могили са наредени в хоризонтален ред, нещо, което го има и при пирамидите в Гиза. Вторият обект, намиращ се на 150 км. от първия е съставен от четири могили с триъгълни върхове. Двете по-големи могили са широки около 75 метра, докато другите са с широчина от около 30 метра. Съдейки по разположението на втория терен, учените предполагат, че най-голямата от могилите може да е широка около 180 метра.

Изображенията и точните локации са изпратени на египтолози за по-нататъшно проучване и се очаква скоро да посетят местата, за да потвърдят откритието. Микол вече е откривала места чрез Google Earth, които е възможно да са интересни за археолозите, в това число и подводен град, и се надява да може да набере средства с които да направи филм за местата, които е открила.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини