Жените разкриват положителните неща при работата в технологичния сектор

2
394

Въведете в търсачката на Google фразата „жените в технологичния сектор“ и бързо ще намерите думи, като „жените в технологичния сектор все още са твърде малко“, „заплащането за мъжете и жените е различно“, както и хаштагът „#MeToo. В началото на месеца, 20 000 служители на Google протестираха, понеже не бяха доволни от начина, по който постъпва интернет гигантът в случаите на сексуално посегателство, против неравенството на половете и системния сексизъм.

Софтуерната компания Ivanti представи доклада „Жените в технологиите„, според което 63% от жените в технологичния сектор считат, че не са приемани сериозно. Според тази информация, 43% от тях считат, че ролята на жената в технология сектор е принизена, а 40% са на мнение, че има голяма разлика в заплащането на мъжете и жените в технологичната сфера. Но ако погледнем по-внимателно резултатите на търсачката ще видим, че започват да се появяват нови думи и понятия, като например хаштагът #EmpowerHer. „Успешните жени в Steam, „Напреднали в технологичния сектор жени“ и други.

При анализа на доклада на Ivanti, агенцията Reboot Digital отбеляза, кои неща жените считат за важни в технологичния отрасъл. Обобщени са данните на над 500 жени работещи в тази сфера.

Според това изследване, 67% от жените вярват, че „оказването на положително въздействие“ в тяхната компания е най-хубавото нещо. Второто най-хубаво нещо е технологичната жена – 54% от анкетираните са отговорили по този начин.

Следват отговорите, че в технологичния сектор „жените не са скучни“, и че „това е страстен проект“, както и други положителни отзиви при работа с новите технологии. Всеобщото мнение е, че работата в тази област е динамична, ангажираща и може да се свърши по няколко различни начина.

29% харесват много добрите бонуси в тази област, както и гъвкавото работно време. А 24% от жените в технологиите харесват възможността за кариерно развитие.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари