Жените се оказаха по-защитени в интернет от мъжете

0
58
Американската компания HMA, занимаваща се с VPN услуги, проведе проучване сред възрастните американци, откривайки сериозна разлика в начина, по който мъжете и жените подхождат към сигурността в интернет. За това съобщава Forbes.

Съдейки по резултатите от изследването, мъжете обръщат повече внимание на техническите аспекти за осигуряване на собствената си безопасност в интернет — те най-често ползват VPN, програми за криптиране на пощата, IP маскиране, мениджъри на пароли, двустепенна автентификация и разширения за браузъри, подобряващи сигурността. Жените от своя страна пък са по-загрижени относно настройките за поверителност и собственото мрежово поведение.

В същото време мъжете по-често съобщават за проблеми в мрежата – при тях по-често, отколкото при жените (5%), възникват проблеми с фишинг на профилите и инсталирането на злонамерен софтуер. Характерно е това, че жените са по-склонни да променят начина си на мрежово поведение след появата на такъв вид проблеми.

От резултатите от проучването следва, че за постигане на по-голяма лична сигурност в мрежата, потребителят трябва внимателно да се отнася към характера на поднасяната информация, както и да не разчита единствено на техническите аспекти на мрежовата защита.

По информация на некомерсиалната организация Pew Research, 84% от възрастните американци използват интернет.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари