Жени срещу Twitter. Десетки хиляди потребители бойкотираха социалната мрежа

1
19

Днес на 13 октомври, в Twitter – ден на бойкота. За един ден, измисленият вчера #WomenBoycottTwitter събра повече от 126 хиляди поста в подкрепа. Сред тях са десетки знаменитости, като Алисия Милано до Кристин Тейген. По предварителни данни, няколко десетки хиляди потребители са решили да подкрепят акцията на протест срещу политиката за цензуриране на постовете в Twitter.

Скандалът започнал с това, че администрацията е блокирала профила на Роза Макгван, актриса, която обвинява Харви Уейнстън в изнасилване. Няколко часа след това, профилът е бил блокиран и актрисата се оплакала за това в Instagram, което предизвикало буря от възмущения, а от Twitter се опитали да се оправдаят с нарушение на правилата на социалната мрежа от страна на Роза – в един от нейните туитове е открит личен телефонен номер.

Жени, както медийни, така и нямащи отношение към шоубизнеса, започнали да припомнят на Twitter за маса от случаи, когато „номерата на телефони“ и „нарушението на правилата“ са много удобни точно тогава, когато е изгодно, а в борбата срещу троловете, социалната мрежа никога не направи нищо. Например, Тара Стронг, известната актриса, е публикувала отговор на Twitter относно нейна жалба: от един акаунт са идвали заплахи за изнасилване и убийства (34 съобщения подред), но след това нарушения на правилата от социалната мрежа не са открили.

Ще се отрази ли този ден на бойкота върху правилата на Twitter, само времето ще покаже.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
1 Автори на коментарите
Русия ще фалира, Путин я докара до нищото Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Русия ще фалира, Путин я докара до нищото
Русия ще фалира, Путин я докара до нищото

Комунизмът, марксизмът, феминизмът, всичко това е едно, това е радикална идеология, фундаменталистка, която ще унищожи всяко нещо в западната цивилизация.