Жени срещу Twitter. Десетки хиляди потребители бойкотираха социалната мрежа

1
1

Днес на 13 октомври, в Twitter – ден на бойкота. За един ден, измисленият вчера #WomenBoycottTwitter събра повече от 126 хиляди поста в подкрепа. Сред тях са десетки знаменитости, като Алисия Милано до Кристин Тейген. По предварителни данни, няколко десетки хиляди потребители са решили да подкрепят акцията на протест срещу политиката за цензуриране на постовете в Twitter.

Скандалът започнал с това, че администрацията е блокирала профила на Роза Макгван, актриса, която обвинява Харви Уейнстън в изнасилване. Няколко часа след това, профилът е бил блокиран и актрисата се оплакала за това в Instagram, което предизвикало буря от възмущения, а от Twitter се опитали да се оправдаят с нарушение на правилата на социалната мрежа от страна на Роза – в един от нейните туитове е открит личен телефонен номер.

Жени, както медийни, така и нямащи отношение към шоубизнеса, започнали да припомнят на Twitter за маса от случаи, когато „номерата на телефони“ и „нарушението на правилата“ са много удобни точно тогава, когато е изгодно, а в борбата срещу троловете, социалната мрежа никога не направи нищо. Например, Тара Стронг, известната актриса, е публикувала отговор на Twitter относно нейна жалба: от един акаунт са идвали заплахи за изнасилване и убийства (34 съобщения подред), но след това нарушения на правилата от социалната мрежа не са открили.

Ще се отрази ли този ден на бойкота върху правилата на Twitter, само времето ще покаже.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

1 коментар за "Жени срещу Twitter. Десетки хиляди потребители бойкотираха социалната мрежа"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   нови | стари | оценка