Жертвите на коронавируса от Ухан превишиха 900 души

0
993

На 10 февруари сутринта броят на жертвите на китайския коронавирус нараснаха до 910 души. Само двама от тях са извън пределите на континентален Китай – във Филипини и Хонконг. Броят на заразените вече е 40 546 души. Официалните данни показват, че оздравелите са 3380 души.

  • В Япония са регистрирани 89 случая на заразяване. Повечето то тях са на круизния лайнер в японски води.
  • Статистиките показват, че 43 от заболелите извън Китай са в Сингапур, 32 – в Тайланд, 27 в Южна Корея, 18 в Малайзия, 15 в Австралия, 14 във Виетнам и Германия, 12 в САЩ, 11 във Франция. Вирусът е регистриран в 25 държави
  • На борда на круизния кораб се намират над 3500 души. 70 от тях са заразени с коронавируса от Ухан
  • Компютърните симулации показват, че от китайския коронавирус ще се заразят около 500 000 души. Учените считат, че официалните данни на китайските медици относно броя на заразените, е силно занижен, понеже симптомите на болестта в нейната лека форма, не се проявяват при всички. Според прогнозите, пикът на епидемията ще бъде през втората половина на месец февруари
  • Китайските медици дадоха име на новата болест, предизвиквана от коронавируса 2019-nCoV. Нейното официално име е Novel Coronavirus Pneumonia, NCP (пневмония, предизвикана от нов тип коронавирус)
  • През уикенда Националната комисия по здравеопазване обяви за предприетите драконовски мерки относно „престъпленията свързани с медицината“, които ще бъдат сурово наказвани с многогодишен затвор с тежък режим. Сред тях са нападение на медицински персонал, отказ на медицински преглед, повреждане или унищожаване на медицинско оборудване в болниците.
0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари