Жестоко хакнаха Garmin и сега нищо не работи

19
5149

Компанията Garmin е известен производител на електроника за носене и навигационни системи, а нейните фирмени онлайн услуги дават възможност за запис и анализ на данните за направените тренировки, пътешествия, пътувания и полети. Но вчера всички приложения и онлайн услуги на Garmin внезапно спряха да работят. Сривът още не е оправен, а медиите са на мнение, че причината за тоталното спиране на Garmin е мощна хакерска рансъмуер атака.

Малко след инцидента компанията заяви, че нейните сървъри са „изключени за техническа профилактика“, но малко по-късно добави, че има срив в работата на онлайн услугите. Потребителите все още нямат достъп до сайта на Garmin, до техническата поддръжка на компанията, до специализирания форум, като фирмените приложения също не работят. ZDNet съобщи, че причината за спиране работата на сървърите е жестока хакерска атака. Според публикуваната по-късно информация, хакерите са парализирали работата на оборудването на компанията и сега искат откуп. ZDNet потвърди, че наистина става дума за рансъмуер.

Компанията пострада наистина жестоко, понеже спряха да работят всички устройства, които ползват онлайн услугите на Garmin. Не може да се задават нови маршрути, не могат да се споделят резултатите от тренировките – нищо не работи. Случаят ни кара да се замислим каква е точно ползата всичко да се намира в електронен облак и да се плащат месечни абонаменти.

Към настоящия момент все още нищо не работи – всички онлайн услуги и официалния сайт на Garmin са недостъпни.

Допълнение: официалният сайт на компанията започна да работи, но услугите все още не са достъпни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
19 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари