Amazon ще използва електрическа жилетка, за да подобри безопасността на работниците, когато те се занимават с автоматизирани системи и роботи в складовете на гиганта. Robotic Tech Vest, която всъщност е само чифт тиранти, свързани с колан, сигнализира на роботите, че човек влиза в пространството около тях, за да се избегнат всякакви сблъсъци.

Начинът, по който така наречените жилетки на Amazon Robotics работят, е като се въоръжат човешки работници със сензори, които могат да комуникират с роботизирани системи. Понякога човек трябва да влезе в зона, в която предимно работят автоматизирани машини, за да извършва поддръжка или да взема предмети, които са паднали на пода. С жилетката, роботите могат да открият човешкото присъствие и да коригират поведението си. Ботовете ще се забавят и ще се отдалечат от хората, позволявайки на работата да продължи, а не да трябва да се изключи операцията изцяло за нещо дребно.

Решението на Amazon за носими сензори идва само един месец след злополука с робот в един от складовете на компанията, което доведе до хоспитализация на 24 работници. Докладите по онова време показват, че един от роботите на Amazon е успял да пробие кутийка с репелент за мечки и да изпръска спрея вътре в склада. Повече от 50 работници бяха засегнати от инцидента.

Тъй като сътрудничеството между хората и роботите става все по-често срещано явление, добра идея е да се възприеме по-безопасен, отколкото непредпазлив подход към работата с тези големи метални машини.

Amazon отбелязва, че тестовете с жилетката имат „огромен успех“, като „повече от един милион уникални активации“ са били записани със системите, които е използвала досега.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
Капитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬loaderКапитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬Иван Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

Бре! Пък ние тука в България работим още с XP и заплатата ни е 600 лв.

Капитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬
Капитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬

На кой колко му е заплатата бе, стига си генерализирал, не живеем в общество, в което всички сме еквивалентно бедни с изключиение на упралвяващата каста, живеем в пазарно стопанство. Тази система я имахме преди 89-та година. Средната работна заплата през юни 2018 г. достигна 1119 лв., които на фона на ниските ни цени и ниски преки данъци си е доста добре. Заплатите в Амазон на Запад на повечето им служители не стига за нормален живот, може даже да се каже, че са под средната класа, в един епизод на Саут Парк дори си направиха майтап, че това е нова класа… Виж още »

Капитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬
Капитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬

Жълти жилетки!

loader
loader

Един колега имаше идея да се автоматизират стилажите – стоката да се поставя на „платформа“ и с натискане на бутон и задаване на координати платформата да отнася палетите със стока до дезигнираното място на стилажа. По този начин се ограничава достъпа на мотокарите между стилажите и се избягват инцидентите и се намаля човешката грешка. Дефакто може да има 2 платформи от двете страни на станцията, едната за качване, а другата за сваляне, така мотокарите ще работят в определени коридори и ще доставят стоката на едната платформа и ще я взимат от другата. Но това е офтопик… един друг пък искаше… Виж още »

Капитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬
Капитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬

Въпрос на време е да ги премахнат тези маймуни, извинвайте за това, че прозвучава цинично, но в крайна сметка никой никому не е длъжен.