Аризона може да стане първият американски щат, жителите на който се очаква скоро да получат възможността да заплащат данъците си в биткойни и други криптовалути. The Daily Express съобщи, че съответният законопроект е бил приет от Сената миналата седмица

Този законопроект получи поддръжката на 16 сенатори, 13 са гласувалите „против“ и документът е приет. Сега предстои представянето на на законопроекта в Камарата на представителите на Аризона. Финансовият комитет на Сената одобри проекта още през месец януари.

Джеф Уенинджър, представител на Републиканската партия каза, че тези промени в данъчното законодателство на щата имат за цел да направят Аризона по-комфортно място за живот на потребителите на нови технологии. Той счита, че по този начин Аризона изпраща ясен сигнал на САЩ и целия свят, ще щатът ще бъде отворен за блокчейна и цифровите валути.

В същото време, представителят на Демократичната партия Стив Фърли предупреди, че законопроектът прехвърля волатилността на цифровата валута на раменете данъкоплатците. И още, той отбеляза, че цифровите пари ще постъпят в хазната на щата и след това именно Аризона ще отговаря за преобразуването и конверсията на криптовалутата.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари