Жителите на САЩ вече могат да заплащат паспортните услуги с биткойни

1
251

Компанията Peninsula Visa, която извършва паспортните услуги на територията на САЩ, обяви че започва да приема плащания в биткойни. Обработването на криптовалутните разплащания става чрез системата Coinbase Commerce.

С биткойни вече могат да се заплатят удължаването на срока на паспорта, промените в имената и получаването на втори паспорт. Другите услуги, свързани с издаването на нови паспорти и визи, трябва да бъдат постепенно активирани през 2021 година.

„Никога досега не е можело да се плати с криптовалута за получаването на американски паспорт“ – заяви изпълнителният директор на Peninsula Visa Евън Джеймс.

Той подчерта, че на решението за разплащане с биткойни е оказала влияние пандемията от новия коронавирус.

Интересно е, че през месец юни тази година Венецуела направи опит за използването на биткойни в заплащането на паспортните услуги. Само няколко часа след появата на тази нова функция възможността за заплащане с BTC изчезна от сайта.

Към днешен ден (11:00 часа) основната криптовалута се търгува при цена  $15 909. През изтеклите 24 часа курсът на биткойна демонстрира незначителен спад от 2.06%.

Очаква се цената на биткойна да продължи да расте, понеже онлайн платежната система PayPal официално обяви че започва да работи с биткойни и няколко други алтернативи цифрови валути, и потвърди възможността за използване на криптовалути за заплащане на стоки и услуги в 26-те милиона търговски обекти, работещи с тази платежна услуга.

2.3 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари