Жителите на Северна Корея вече могат да ползват навигация през Google Maps

2
64

Много малък процент от жителите на Северна Корея имат достъп до интернет или до личен автомобил. Това, обаче, не намалява важността на новината, че Google Maps вече поддържа навигация в страната.

Терминът „навигация“, обаче, трябва да се възприема по малко по-различен начин. Това, което корейците, всъщност, получиха е възможност да изчисляват времето, което ще им отнеме добирането от точка А до точка Б пеша или с автомобил. Услугата е достъпна както в уеб, така и в мобилното пространство, макар че е ограничена само до онези пътища, които вече са картографирани.

Google започнаха да запълват дигиталната карта на Северна Корея преди малко повече от година, добавяйки пътища, сгради, железопътни линии и други данни. Преди това страната представляваше само едно голямо сиво петно в Google Maps. Онлайн гигантът, обаче, отправи предложение към интернет потребителите да им помогнат с обогатяването на услугата – стъпка, която определено е дала резултат.

Както виждате от скрийншота по-долу, приложението на Google Maps за Android дава детайлна информация за маршрута Пьонгянг – Каесонг. Но, докато подобни данни ще излязат за всеки главен път в страната, информацията за маршрути прекосяващи границите на Северна Корея все още не е налична.

Интересното е, че законът в Южна Корея не позволява на Google да предоставя инструкции за шофиране и Google трябва да се съобразяват, защото имат офис в столицата Сеул. Тъй като, обаче, нямат подобен офис в Северна Корея, от компанията могат да картографират всичко с или без одобрението на страната.

 

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари