Едва ли някой би се учудил на големите ферми за добив на криптовалута в Китай или в северна Европа, но в Русия те са съвсем малко – едва около 3% от биткойн мрежата.

Оказа се, че това не е съвсем вярно. Журналистите на CNN заснеха кратък филм, в който показаха нещо интересно. Московската организация “Руски център за майнинг” е разположенa в сградите на бивш автомобилен завод. В проекта са вложени много милиони долари, а центърът извършва добив на биткойни и Ethereum с бесни темпове.

Цифровата ферма, в която е инвестирана огромна парична сума, усилено добива криптовалута и бързо се справя с възвръщането на вложените пари. Налага се да бъдат възвърнати около $50 милиона, $10 милиона от които са инвестирани в изграждането на цифровата ферма, като още $43 милиона са привлечени чрез ICO.

Това не е всичко. И без това впечатляващите размери на дигиталната ферма съвсем скоро ще бъдат увеличени 5 пъти и това трябва да стане до края на тази година.

Освен с добив на цифрова валута, фермата проектира и създава специфични електронни устройства за по-бърз добив, част от които оставя за себе си, а друга част продава на ентусиастите.

CNN не разкрива адреса на фермата в своя репортаж, но тя не е трудно да бъде намерена, понеже в Москва съвсем не са много изоставените автомобилни заводи, които според журналистите, подозрително силно бръмчат.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

12 коментара за "Журналистите на CNN намериха в Москва огромна ферма за добив на цифрова валута"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
wpDiscuz