Едва ли някой би се учудил на големите ферми за добив на криптовалута в Китай или в северна Европа, но в Русия те са съвсем малко – едва около 3% от биткойн мрежата.

Оказа се, че това не е съвсем вярно. Журналистите на CNN заснеха кратък филм, в който показаха нещо интересно. Московската организация „Руски център за майнинг“ е разположенa в сградите на бивш автомобилен завод. В проекта са вложени много милиони долари, а центърът извършва добив на биткойни и Ethereum с бесни темпове.

Цифровата ферма, в която е инвестирана огромна парична сума, усилено добива криптовалута и бързо се справя с възвръщането на вложените пари. Налага се да бъдат възвърнати около $50 милиона, $10 милиона от които са инвестирани в изграждането на цифровата ферма, като още $43 милиона са привлечени чрез ICO.

Това не е всичко. И без това впечатляващите размери на дигиталната ферма съвсем скоро ще бъдат увеличени 5 пъти и това трябва да стане до края на тази година.

Освен с добив на цифрова валута, фермата проектира и създава специфични електронни устройства за по-бърз добив, част от които оставя за себе си, а друга част продава на ентусиастите.

CNN не разкрива адреса на фермата в своя репортаж, но тя не е трудно да бъде намерена, понеже в Москва съвсем не са много изоставените автомобилни заводи, които според журналистите, подозрително силно бръмчат.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
6 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
10 Автори на коментарите
Биткойн = Балон = ПирамидабррррррАхОхъхъмmda Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
мъни
мъни

Ще открият и топла вода в Русия, ако поровят още малко. 😀

Брокер
Брокер

Дано не им „бръмнат“ главите на руснаците, след като се спуска биткойн балона.

Стефан
Стефан

дано не бръмне твоят, докато чакаш

Светльо
Светльо

Откъде ги вадите такива манипулативни заглавия? Все едно, че са намерили фабрика за синтетична дрога!

Рушняко
Рушняко

Брей тези хай тек новини идващи от братска русия, брей! Все звучат в стил русия ще …това, русия ще… онова. Ако не е това, то е нещо друго високотехнологично нищо. Съветските часовници – най бързите на света ! Явно петата колона на масква има и сериозен технологичен отдел в болгария.

Антитролалал
Антитролалал

Сигурно повече от половината новини в сайта са свързани с Хамерика. Да обвиняваме ли някой сега, че сме техен щат и каквото каже посланика им в БГ това изпълняват нашите веднага? Не може да се появи някаква технологична новина от Русия и да не се появи някой трол като теб, който да се изака с коментара си.

mda
mda

може ли платените си политически коментари да ги запазиш за дневник, блиц или дир.бг ? Аман от продажни копелета.

ъхъм
ъхъм

Коментарите си ги пиша безплатно ама виж ако някъде дават пари се обаждай. Ти си антирашън аз съм прорашън. Ще се дразниме по цял ден и пари ще взимаме на всичкото отгоре. Ама ти и без това взимаш какво ли те питам аз.

АхОх
АхОх

В Русия биткойна е забранен и сега след тази новина правителството ще ги затвори и изземе компютрите – та не печалба, а яка загуба ще има тук.

брррррр
брррррр

Западът си вкара голем к*р с тая глупост наречена биткойни. Техноманиаците-чикиджии искаха нещо да прецакат системата и да напълнят гушите, но в крайна сметка от всичко това ще спечелят страните, в които ел. енергията е най-евтина, а климатът най-студен.

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Но как да обясниш това на промитите мозъци посещаващи калдата. Както при всяка пирамида ще спечелят първите 10%, а останалите 90% ще платят техните печалби когато балона се спука.