11.1 C
София

Забравете тъмния режим: Opera за Android има супер тъмен режим

Най-четени

Opera за Android беше един от първите браузъри, които предоставиха възможността за сърфиране в тъмен режим – функция, която се въведе сравнително скоро в Google Chrome. Сега Opera отиват крачка напред, като правят нощните настройки напълно адаптивни, за да ги използвате максимално съобразено с личния комфорт и нужди.

Докато много приложения предлагат „тъмен режим“, който просто сменя белите цветове с тъмни нюанси на сивото, новата Opera ви позволява да изберете колко точно тъмен да изгрежда браузърът и да промените цветовата температура, ако искате да намалите възможно най-много излъчваната синя светлина от екрана. Настройките се конфигурират лесно с помощта на софтуерни плъзгачи в менютата на браузъра.

Освен това, тук идва най-интересната настройка на Opera за Android: Той идва с възможността да разпознава дали посещаваният уеб сайт има собствен тъмен режим – като например Twitter и други, а ако такъв липсва, то може да променя CSS кода на страницата и да прави цветовете тъмни, ако сте поставили отметка в квадратчето „Тъмни уеб страници“. Имайте предвид, че функционирането на тази опция не е съвършено и по някога може да развали част от съдържанието на уеб страницата, но обикновено е изключително полезен инструмент за сайтовете, които още не са добавили собствен тъмен режим.

Новото черно

По всичко личи, че 2019 е годината на тъмните режими. Да направите уеб страниците и браузъра приятно тъмни е наистина полезно, особено ако имате проблем със съня или използвате мобилния си телефон вечер до късно при слаба осветеност. Дизайнерите на Opera също са ви дали възможността да преминете към по-тъмен режим. Добре е да отбележим, че тъмният режим в Opera не е активиран по подразбиране и следва а бъде настроен ръчно.

Активирането на всички възможни опции за тъмен цвят и цветови профили става чрез активирането на опцията „супер тъмно“ в настройките на самото приложение.

След като приключите с персонализирането на личния си тъмен режим, можете да го активирате ръчно, да създадете график, по който да се активира сам в определени часове или въз основа на изгрева или залеза на Слънцето, спрямо региона, в който се намирате.

Това не е първият път, когато Opera експериментира с различни цветови интерфейси. По-рано тази година браузърът получи още четири нови цветови настройки – червено, зелено, лилаво и синьо. Разработчици като екипа на Opera, които дават на потребителите много опции и възможности, винаги са били възприемани добре. Надяваме се примерът да послужи като образец за останалите разработчици, които също да се стремят продуктите им да бъдат по-гъвкави и центрирани около нуждите на потребителя в бъдещe. 

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини