Забравете Xperia, мобилното подразделение на Sony ще създава дронове

4
1296

Мобилното подразделение на Sony започва съвместна работа с компанията за роботи ZMP, като целта на съвместното сътрудничество е да бъде разработена нова технология за дронове.

ZMP, в която Sony вече е инвеститор, от известно време работи по технология за автономни коли, но сега за пръв път ще се заеме с летателни апарати.

“Нашата мисия е да създадем безопасен, забавен и комфортен начин на живот с роботизирана технология”, гласи изявлението на сайта на компанията.

Съвместният проект носи името Aerosense и работата по него трябва да стартира от началото на август, като за целта са заделени около 800 000 долара.

“Sony Mobile Communications и ZMP Inc. се споразумяха да си сътрудничат по разработката и пускането на корпоративни решения с помощта на самоуправляващи се летателни апарати и обработка на данни в облака”, на свой ред казва Sony.

Така в рамките на партньорството японският гигант ще предостави камерата, сензора и комуникационната технология за нуждите на ZMP. На свой ред, тя ще се занимава с роботиката, за да бъдат създадени дронове, които правят снимки и изпращат събраните изображения директно в облака. Ключовата дума от горното изявление е “корпоративни”, което означава, че Sony се прицелва в бизнес клиентите си.

Първите дронове по новата програма трябва да полетят през 2016 г.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

4 коментара за "Забравете Xperia, мобилното подразделение на Sony ще създава дронове"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка