Забравете Xperia, мобилното подразделение на Sony ще създава дронове

4
52

Мобилното подразделение на Sony започва съвместна работа с компанията за роботи ZMP, като целта на съвместното сътрудничество е да бъде разработена нова технология за дронове.

ZMP, в която Sony вече е инвеститор, от известно време работи по технология за автономни коли, но сега за пръв път ще се заеме с летателни апарати.

„Нашата мисия е да създадем безопасен, забавен и комфортен начин на живот с роботизирана технология“, гласи изявлението на сайта на компанията.

Съвместният проект носи името Aerosense и работата по него трябва да стартира от началото на август, като за целта са заделени около 800 000 долара.

„Sony Mobile Communications и ZMP Inc. се споразумяха да си сътрудничат по разработката и пускането на корпоративни решения с помощта на самоуправляващи се летателни апарати и обработка на данни в облака“, на свой ред казва Sony.

Така в рамките на партньорството японският гигант ще предостави камерата, сензора и комуникационната технология за нуждите на ZMP. На свой ред, тя ще се занимава с роботиката, за да бъдат създадени дронове, които правят снимки и изпращат събраните изображения директно в облака. Ключовата дума от горното изявление е „корпоративни“, което означава, че Sony се прицелва в бизнес клиентите си.

Първите дронове по новата програма трябва да полетят през 2016 г.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
eXceLLen7niki292002mIRCata Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
eXceLLen7
eXceLLen7

Това не означава, че ще спрат да правят телефони. Тъпо заглавие. Статията не съм я чел.

niki292002
niki292002

Писна ми от хейтъри, които пишат без да четът.
ака в рамките на партньорството японският гигант ще предостави камерата, сензора и комуникационната технология за нуждите на ZMP.

mIRCata
mIRCata

Да, обаче е прав в случая. Заглавието е написано така, все едно спират да правят телефони и ще правят дронове. Т.е изцяло се пренасочват към друго и зарязват телефоните.

eXceLLen7
eXceLLen7

LoL изтрили са ми коментара. Ще го напиша пак:

click bait: An eyecatching link on a website which encourages people to read on. It is often paid for by the advertiser („Paid“ click bait) or generates income based on the number of clicks.

source: urbandictionary.com