Освен потребителски тестове на антивирусните програми за ОС Windows, компанията AV-TEST тества и корпоративните решения. За пореден път в средата на операционната система Windows 10 най-добре се представиха антивирусните пакети на Kaspersky Lab, Symantec и Trend Micro.

Неотдавна антивирусните решения на Kaspersky Lab бяха забранени в САЩ поради подозрения за връзки с руското правителство, въпреки че производителят отрича това. Продуктите на компанията Kaspersky Lab с имена Endpoint Security и Small Office Security получиха максималните 18 бала за надеждност, скорост и удобство. Същият бал получиха и продуктите на Symantec Endpoint Protection – Endpoint Protection и Endpoint Protection Cloud, както и пакета на Trend Micro с име Office Scan.

Bitdefender също е сред най-добрите, като неговият продукт Endpoint Security получи с 0,5 точки по-малко за удобство при работа. Microsoft System Center Endpoint Protection получи само 14,5 точки, което е един от най-лошите резултати: 5 за надеждност, 5 за скорост и 4,5 за удобство. Програмата забавя системата и пропуска някои зарази. Същата оценка от 14,5 точки получи и F-Secure Client Security: 6 за защита, 4 за скорост и 4,5 за удобство.

Всички тестове са извършени в средата на Windows 10 Creators Update.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
7 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Митака
Митака

Не знам до колко си запознат (явно не си толкова добре) но Kaspersky не беше забранен в Щатите. Беше забранен за ползване само в Държавният сектор. Но хей, винаги е хубаво да пишеш глупости и хората да ти вярват. Успех.

Stefan
Stefan

„The General Services Administration has confirmed for AFP that Kaspersky is no longer an approved software vendor, which basically means that state departments and federal agencies in the United States are not allowed to buy software from the Russian security vendor.“
Това е изречение от цитирания линк, което накратко преведено означава, че софтуерът на Касперски не може да се ползва от държавната администрация на САЩ на щатско и федерално ниво. Няма забрана за частния сектор, нито пък за домашните потребители.

Rens1o
Rens1o

Г-н Десподов, чуждото незнание не може да е оправдание за личното такова.

До Даниел Десподов?
До Даниел Десподов?

Сега, последно правилна ли е статията или не? Объркахте ме! г-н Даниел Десподов ли бърка или Митака?

111
111

Значи не е забранен, а ограничен за ползване. Ама някои не иска да си признае, че е сгрешил.

Калин
Калин

Забраната е Касперски да се ползва от държавни органи. Няма забрана за части или корпоративни клиенти. Колегите са прави.

Не само
Не само

Че то, всички антивирусни са забранени, за инсталация!

Пепо
Пепо

Пробвал съм го поне 20 пъти на всякакви ОС, без последните версии след 2015. Ужасно тормози системата и мен като потребител – например не позволи да инсталирам съсем законно купена геодезическа българска програма, защото реши, че е вирусоподобна! И после го деинсталирах с триста зора, само дето не се наложи преинсталиране на ОСа!

nikssi
nikssi

В същото време Касперски Лаб пускат безплатния си продукт в щатите.
https://eugene.kaspersky.com/2017/07/25/kl-av-for-free-secure-the-whole-world-will-be/

Как стават тия работи идея си нямам.
https://www.kaspersky.com/free-antivirus?redef=1&reseller=gl_acq-freekasp_leg_ona_oth__onl_b2c__lp-button_kl______&_ga=2.122260683.17499105.1501047376-1568068057.1499532519