fbpx
11.7 C
София

Забраниха на студенти по право да ползват Touch Bar на MacBook при изпити

Най-четени

Иво Цеков
Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Ако имате трудности при намирането на някакво практическо приложение на новата Touch Bar функция, която лъскавият ви MacBook Pro предлага, то сега опциите ви са още по-ограничени, особено ако случайно сте студенти по право, изправени пред зрелостен изпит в Съединените щати.

Академичните власти в страната взеха решение да забранят навсякъде използването на Touch Bar по време на изпит за юридическа правоспособност. Алтернативно, студентите чисто и просто трябва да оставят своите MacBook Pro лаптопи у дома, преди да се отправят към залата за изпит.

Решението е взето след доклад на специализираната компания ЕxamSoft, която счита, че функцията за интелигентно разпознаване на текст в Touch Bar може да навреди на условията за честен и обективен изпит.

Различните щати ще преценят сами как да въведат ограничението – Северна Каролина например позволява внасяне на лаптопа, нос проверка от технически лица, които да потвърдят, че Touch Bar функцията е деактивирана. Ню Йорк пък има по-категорично поведение и изобщо ще забрани внасянето на компютрите в залите. Студентите, които вече са инсталирали изпитния софтуер на MacBook Pro, ще трябва да го преинсталират на друг лаптоп.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини