Забраниха на студенти по право да ползват Touch Bar на MacBook при изпити

1
77

Ако имате трудности при намирането на някакво практическо приложение на новата Touch Bar функция, която лъскавият ви MacBook Pro предлага, то сега опциите ви са още по-ограничени, особено ако случайно сте студенти по право, изправени пред зрелостен изпит в Съединените щати.

Академичните власти в страната взеха решение да забранят навсякъде използването на Touch Bar по време на изпит за юридическа правоспособност. Алтернативно, студентите чисто и просто трябва да оставят своите MacBook Pro лаптопи у дома, преди да се отправят към залата за изпит.

Решението е взето след доклад на специализираната компания ЕxamSoft, която счита, че функцията за интелигентно разпознаване на текст в Touch Bar може да навреди на условията за честен и обективен изпит.

Различните щати ще преценят сами как да въведат ограничението – Северна Каролина например позволява внасяне на лаптопа, нос проверка от технически лица, които да потвърдят, че Touch Bar функцията е деактивирана. Ню Йорк пък има по-категорично поведение и изобщо ще забрани внасянето на компютрите в залите. Студентите, които вече са инсталирали изпитния софтуер на MacBook Pro, ще трябва да го преинсталират на друг лаптоп.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анон-имен
Анон-имен

Червеновратите парантии няма да могат да си барат тъча вече, край, шоГ, боНба!