Забраняват продажбата на заклинания и проклятия в eBay

0
77

Най-големият интернет аукцион в света eBay обяви, че включва в списъка на забранените за продажба стоки магически заклинания, проклятия, молитви, благословии и дори обикновени съвети. Това става ясно от прессъобщение на сайта на компанията. От нейния каталог ще бъдат премахнати и съответните категории.

В съобщението на eBay се посочва, че корпорацията периодично преразглежда списъка с разрешени и забранени за търговия предмети и други стоки вследствие на жалби от потребителите на сайта. Новите промени ще влязат в сила от 1 септември 2012 година.

Към момента в раздел „Заклинания“ на интернет аукциона могат да бъдат придобити за 10 щ. долара примерно „услуги“ на хаитянски вуду жреци, вуду кукли, различни заклинания или други странни окултни стоки.

По принцип продажбата на странни стоки в eBay отдавна не впечатлява никого. В различни моменти от съществуването на интернет аукциона, в него са обявявани за продажба восъчно копие на главата на Алберт Айнщайн, труп на извънземен пришълец, различни части от животни, човешки души, а млади момичета дори са предлагали девствеността си.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари