ЗАЗ започва производството на автомобилите Renault за украинския пазар

2
816

Запорожският автомобилен завод (ЗАЗ) обяви днес, че започва производството на автомобилите на  Groupe Renault за местния пазар. Ще се използват производствените мощности на предприятията от Запорожието, а ЗАЗ отбеляза, че по този начин започва възраждането на автомобилната промишленост в Украйна.

В рамките на подготовката за съвместната работа с френската компания ЗАЗ е извършил мащабна модернизация, която съответства на качеството на Groupe Renault. Така например в Запорожкия автомобилен завод е разгърната системата за стандартизация на качеството Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance — Alliance Production Way. Това означава, че качеството на произведените от ЗАЗ автомобили ще съответства на високите международни стандарти. Казано по друг начин, автомобилите Renault на ЗАЗ ще бъдат идентични на моделите, произвеждани във френските заводи.

Засега не се уточнява кои точно модели на Renault ще се сглобяват в Запорожкия автомобилен завод. По всичко личи, че сега е започнало пробното производство на първата съвсем малка партида, за да се проверят възможностите на ЗАЗ. Засега топ-мениджърите на ЗАЗ и Groupe Renault не съобщават пред медиите какви модели ще се сглобяват в Украйна, кога ще могат да бъдат купувани и колко ще струват.

‘Украинският пазар има висок потенциал за нас, предимно благодарение на своето местоположение и на растящия ръст на интереса към новите автомобили. Групата Renault има силни позиции в Украйна и е лидер в този регион Този проект означава, че ние и нашите партньори сме уверени, че брандът „Направено в Украйна“ ще предлага продукция със същото качество, каквото е при другите заводи на Groupe Renault’ – каза Макс Мисан, директор на Groupe Renault за Евразия.

4 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари