Законодатели в САЩ питат Apple и Google колко точно следят гражданите

6
615
Въпросът до колко технологичните гиганти следят гражданите отново беше повдигнат на дневен ред в Съединените щати. Републиканци се обърнаха с писма към Тим Кук от Apple и Лари Пейдж от Google по темата.

Основното питане на политиците е още веднъж да се изясни каква и колко информация събират двете компании. Освен това на дневен ред са повдигнати и въпросите за това най-вече какъв звук и данни за местоположение събират приложенията на Apple и Google. Не е пропусната и темата до колко външните производители имат достъп до информацията на потребителите.

От Google отвърнаха, че „защитата на личните данни на потребителите“ е техен „основен приоритет“. Компанията на Пейдж допълни още, че е склонна да отговори на допълнителни въпроси от републиканците.

Все още няма коментар по темата от Apple.

Припомняме ви, че днес не за първи път се повдига темата за личните данни на потребителите в интернет. По-рано ви информирахме, че Facebook отнесе солидна глоба заради Cambridge Analytica.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
Бай ХойOracleVaninanomore Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
nomore
nomore

Те ги питат колко и каква информация събират, а Google отвърнаха, че „защитата на личните данни на потребителите“ е техен „основен приоритет“!!Това му се вика отговор по същество!Наглостта и лицемерието са всепоглъщащи в USA,явно и политици и компании отдавна не смятат населението за мислещи ХОРА,а за средство ,което могат да използват когато и както преценят!Идиоти!

Vanina
Vanina

„,явно и политици и компании отдавна не смятат населението за мислещи ХОРА,а за средство ,което могат да използват когато и както преценят!Идиоти!“ Явно и явно не са идиоти. Явно хората са идиоти. Ето няколко примера: 1. Сноудън и разкритията му 2. Кеймбридж и аферата около тях. Стана ясно и прозрачно, че са поставили президент на САЩ, издействали са Брегзит. 3. Простотиите около уязвимостите на чиповете на Интел 4. Microsoft и „легалния“ спайуеър. 5. Плюс още неустановен брой „изтичания“ на лична информация от социални медии към трети страни. 6. Мармалад с обяснението, че договори и прочее правят трети страни да не… Виж още »

Vanina
Vanina

Впрочем, докато си пишем и четем тука, също сме подложени на таргетирана реклама. И от Гугъл печелят, и от Калдата печелят. Пак ние сме пре***ните. Знаем го, ама някак си ни се пише, чете. И те знаят, че ни пре***ват, ама някак си им се изкарват пари.

Бай Хой
Бай Хой

Това от край света е така, ние сме статистика, цифрички….. Сталин го е казал по друг повод, но контекста е същия и в верен!

Oracle
Oracle

И да питат и да не питат – все тая е.
Прах в очите е това питане.
Всно е, че всички големи корпорации шпионират по най-безпардонният начин, както фирми, така и обикновените потребители.
И докато аз нямам проблем с това къде точно се ровя в нета, да му мислят всички тези, които имат фейсбук и споделят неща, които би трябвало да си останат само за тях или пък тези, които пишат/пращат какви ли не неща по разни месинджъри.
Та пичове – от шпионажа в нета, няма спасение.
Затова, просто ограничете информацията, която споделяте или прецизирайте местата в нета, които посещавате.

Бай Хой
Бай Хой

Аз ще отговоря на въпроса:
– ТОТАЛНО!