fbpx
-0.8 C
София

Закопчаха шефа на Microsoft, който отговаря за Либия

Най-четени

Редмъндската компания Microsoft съобщи на медиите, че ръководителят на либийския клон на софтуерния гигант е бил задържан от властите в столицата Триполи. Задържането на Халид Елхасуми не е много скорошно. Той е вкаран зад решетките още на 19 март, но информацията за това изтече едва сега, предаде TechCrunch.

Ръководството на Microsoft е опитало да разбере какви са причините за задържането на техния служител, но до момента всичките им усилия в тази насока удрят на камък. Компанията работи активно с членовете на семейството на Елхасуми, както и с различни международни организации, за да се подсигури сигурността на задържания и да се постигне бързото му освобождаване.

Али Фарамави, който е вицепрезидент на Microsoft за Близкия Изток и Африка, е коментирал ситуацията по следния начин:

„Надяваме се либийските власти да освободят Халид възможно най-скоро. Постоянно държим връзка с неговото семейство и работим усилено за да сме сигурни, че той е в безопасност и ще бъде пуснат в краткосрочен план. ”

Microsoft отвори свое представителство в Либия през 2006 година, а Халид Елхасуми го оглави четири години по-късно.

В Либия цари пълен хаос, тъй като държавата е на ръба на гражданска война. Части от страната са под контрола на бунтовнически групировки, които искат свалянето на режима на Муамар Кадафи. Ситуацията в страната се нажежи допълнително след намесата на международни военни сили, които въведоха зона, забранена за полети и бомбардираха обекти на либийската армия.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини