Заплатите в Маями ще се плащат в биткойни

9
2798

Властите на Маями приеха законопроекта предложен от кмета Франсис Суарес (Francis Suarez). Това постановление дава възможност на общинските служители да получават заплатата си в биткойни. Отделно работниците и служителите на град Маями ще могат по свое желание да получават или част от своята заплата, или цялата си заплата в основната криптовалута. И още, жителите на Маями ще могат да плащат всички данъци и такси в биткойни, като по този начин Маями ще стане вторият по големина град във Флорида, който ще се превърне в голям криптовалутен център.

В своето обръщение към медиите Суарес изрази благодарността си на членовете на правителството за това, че са дали възможност на Маями да стане криптовалутен град.

„Много се радвам, че град Маями е толкова прогресивен по отношение на криптовалутите и искам да благодаря за това на всички свои колеги – без тяхната упорита и самоотвержена работа, това нямаше как да се случи“ – заяви кметът на града.

Въвеждането на биткойна е част от плана на Суарес по превръщането на Маями в следващата Силициева долина, понеже големите технологични компании масово напускат Сан Франциско.

Ню Йорк може да е следващият. Колкото и сюрреалистично да звучи, към днешен ден американските политици се надпреварват в дружелюбието си към криптовалутите, понеже този сектор бележи стремителен ръст.

Бившият кандидат за президент от Демократичната партия Андрю Йънг (Andrew Yang), който към днешен ден е лидер в надпреварата за кмет на Ню Йорк, възнамерява най-активно да превърне Голямата Ябълка в новия биткойн център на Америка.

3.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари