Заповед за връщане на част от информацията от Megaupload ще се издаде „в най-скоро време“

2
37

Щатският съдия в изслушване вчера посочи, че е нужно малко повече време, за да се реши съдбата на качената информация от потребител на Megaupload, изгубена, когато файл-хостинговата компания беше закрита без предупреждение от щатските власти. Според съдията, ще бъде издадена заповед „в най-скоро време.“ Освен това, съдията обясни, че ще насрочи изслушване, в което ще се обмисли искането от страна на Megaupload за отхвърлянето на иска.

В неприятно положение е поставен спортният репортер Кайл Гудуйн, след като реши Megaupload да бъде хост на видеата му, а компанията бе закрита. Откакто до информацията няма достъп, той се бори за връщането на собствените си файлове с безценната помощ на EFF. Заедно те изготвиха искане за издаване на съдебно постановление, в което да има вариант, в който репортерът и други потребители да получат обратно законно полагащата им се информация.

В съда, Асистент Щатски Адвокат Андрю Питърсън описа Megaupload като институция, която е противоположна на такава, която съхранява лична информация и имущество. „Megaupload предлага услуга за копиране на файлове,“ каза той.

В отговор на това, съдия О‘Грейди отбеляза, че Гудуйн не иска да бъде възстановена услугата, а просто да получи обратно видео материалите си. „Той желае да получи обратно информацията си, а това е негово имущество, нали?,“ каза той.

О‘Грейди все още не е взел решение дали да върне информацията, но каза, че скоро ще реши.

„Ще го разгледаме малко по-задълбочено и ще издадем заповед скоро,“ заключи той в края на изслушването.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари