Заподозрените за теча на данни от НАП са обвинени в тероризъм

47
3051

Кристиян Бойков, свързан с хакерската атака в НАП, вече е обвинен по член 108 от Наказателния кодекс, свързан с тероризъм. Това съобщи БНР, позовавайки се на адвокатите на фирмата „ТАД Груп“. Заедно с Бойков е обвинен и вчерашният задържан търговския директор Георги Янков. Очаква се да бъдат предприети процесуално-следствени действие и по отношение на собственика на фирмата Иван Тодоров, който е в чужбина.

След като от прокуратурата обявиха, че Кристиян Бойков не е действал сам при хакерската атака срещу приходната агенция, случаят вече е поет в Специализираната прокуратурата. Максималното наказание за тези обвинения е 15 години затвор.

Вчера от ръководството на прокуратура обявиха, че имат нови водещи версии за хакерската атака и че е установено, че над Кристиян, за когото са категорични, че е нейният извършител, има поръчител и подбудител. Повече официална информация за разследването и до този момент няма.

Продължава преглеждането на иззетата техника при вчерашната акция на ГДБОП. Във файловете има много данни за държавни институции, банки и застрахователни компании. Адвокатите определиха обвиненията за абсурдни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
47 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари