Заподозреният Кристиян за теча в НАП: Няма как да призная нещо, което не съм извършил

18
5172

Както вчера ви съобщихме, службите вече имат заподозрян за „НапЛийкс“ – IT специалиста Кристиян Бойков. Започналото срещу него досъдебно производство за извършено компютърно престъпление във връзка с копирана и разпространена в публичното пространство информация за български граждани и търговски дружества от масивите на НАП се води от Софийска градска прокуратура, а в момента Кристиян е задържан за 72 часа.

Чрез адвоката си днес той обаче обяви, че не само не се признава за виновен, а мисли че дори е набеден. „Няма как да призная нещо, което не съм извършил“, заявил IT специалиста на адвоката си Георги Стефанов. Това заяви той в интервю за сутрешния блок на bTV.

Адвокатът разказва, че цяла нощ полицаите са се опитвали на накарат Кристиян да признае, че той е източил и разпространил данните от Националната агенция за приходите. Обеща ли са му, че ако го направи, ще го пуснат, но той е отказал да признае.

„Самият факт, че това деяние е извършено през операционната система „Уиндоус“, значи, че го е извършил аматьор, а не професионалист. Всички професионалисти работят с „Линукс“, заяви в защита на младежа Георги Стефанов.

Адвоката на Кристиян разказа, че той споделил, че бил натопен, заради работата му върху сериозни проекти.

„Смятам, че ситуацията се разви по изключително порочен начин. Абсурдно е да бъде повдигнато обвинение на двадесет и четвъртият час с постановление за привличане, в което мотивите са четири реда, а прессъобщението на прокуратурата да съдържа мотиви от четири страници. Ние научихме от него какви доказателства те имат. Това е нечувано“, заяви Любен Казанлиев, който също е адвокат на Кристиян.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
18 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари