Заподозреният Кристиян за теча в НАП: Няма как да призная нещо, което не съм извършил

18
5044

Както вчера ви съобщихме, службите вече имат заподозрян за „НапЛийкс“ – IT специалиста Кристиян Бойков. Започналото срещу него досъдебно производство за извършено компютърно престъпление във връзка с копирана и разпространена в публичното пространство информация за български граждани и търговски дружества от масивите на НАП се води от Софийска градска прокуратура, а в момента Кристиян е задържан за 72 часа.

Чрез адвоката си днес той обаче обяви, че не само не се признава за виновен, а мисли че дори е набеден. „Няма как да призная нещо, което не съм извършил“, заявил IT специалиста на адвоката си Георги Стефанов. Това заяви той в интервю за сутрешния блок на bTV.

Адвокатът разказва, че цяла нощ полицаите са се опитвали на накарат Кристиян да признае, че той е източил и разпространил данните от Националната агенция за приходите. Обеща ли са му, че ако го направи, ще го пуснат, но той е отказал да признае.

„Самият факт, че това деяние е извършено през операционната система „Уиндоус“, значи, че го е извършил аматьор, а не професионалист. Всички професионалисти работят с „Линукс“, заяви в защита на младежа Георги Стефанов.

Адвоката на Кристиян разказа, че той споделил, че бил натопен, заради работата му върху сериозни проекти.

„Смятам, че ситуацията се разви по изключително порочен начин. Абсурдно е да бъде повдигнато обвинение на двадесет и четвъртият час с постановление за привличане, в което мотивите са четири реда, а прессъобщението на прокуратурата да съдържа мотиви от четири страници. Ние научихме от него какви доказателства те имат. Това е нечувано“, заяви Любен Казанлиев, който също е адвокат на Кристиян.

18
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
13 Коментари
5 Отговори на коментарите
15 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
baiTosho
baiTosho

Интересно ми е къде са оставките? Другото е ясно…

Пинко
Пинко

За оставка трябва малко поне морал. При толкова много поети ангажименти към олигархията може да е инфарктоносно да подадеш оставка…

Мирослав
Мирослав

Все ревете за оставки, жадни за мъст.
Нинова кога? Обеща госпожа Лъжа!

радо
радо

човек като него едвали би оставил следа, такава атака се извършва от отдаличена машина или машини, не от личен или служебен компютър.

Мангалата
Мангалата

МВР пикчърс представят следващата серия на сериала „Смешно поделение“. Целия тоя театър е за пред матрияла, да си мисли че са хванали някой, а след 1 месец ще го пуснат тихомълком заради липса на улики, момчето ще ни съди в Страсбург, и матриала пак ще плати от джоба си през данъците! Матриалеее, кога ще вземеш сопата, или поне спри да плащаш всякакви данъци, та поне Джендърите да останат без работа и да спрат да бият бели хора на протестите. Всичко останало само ще си дойде на мястото!

Kkk
Kkk

Ами взимай я сопата де, какво си се размрънкал.

Опер4о
Опер4о

В една от статиите се казваше, че атаката е била още преди 11 години, е как така, младежът значи е бил на 9 когато е започнал да рови в НАП ? Хайде стига глупости, пак се измиват ръце за сметка на нещо друго. Не можем да се защитим от атаки, ама хващаме хакерите за 24 часа.

ldlana
ldlana

Обеща ли са му, че ако го направи, ще го пуснат

Защ ще пускат престъпник ?

ldlana
ldlana

бил натопен, заради работата му върху сериозни проекти.

Не искал да остави вратичка за радо отверката дясна ръка на ц молитвената закуска.

Навсякъде требе врата – даже и бнб(оная си беше изтеглила парите от ктб след като банковата система е спряна )

Наско
Наско

Ако се стигне до дела и скандали за оставки някои хора може да получат инфаркти за по-сигурно.

sw.hw
sw.hw

„Този теч се случва от 11 години насам. Ако корумпираното ви правителство разкрие уязвимата система, ще можете да видите тази информация в Web Archive (Internet Wayback Machine). Данните са хаквани и през 2012 г. Тогава никой не разбра, че сме успели да инфилтрираме 30 GB информация.“

„Глупавите ви правораздавателни органи няма да открият нищо. Просто ще прикрият истината.“

Цитатите сами говорят и не е нужно да пиша какво имам предвид. Може би сега е време истинският хакер да предприеме действие, за да не накажат невинен младеж, който има светло бъдеще пред себе си.

sw.hw
sw.hw

Както и той не е толкова глупав да допусне такива грешки.

Пълни глупости!
Пълни глупости!

„…цялa нoщ пoлицaитe ca ce oпитвaли нa нaĸapaт Kpиcтиян дa пpизнae, чe тoй e изтoчил и paзпpocтpaнил дaннитe oт Haциoнaлнaтa aгeнция зa пpиxoдитe. Oбeщa ли ca мy, чe aĸo гo нaпpaви, щe гo пycнaт…“

Да, да.. Ще го пуснат и нищо няма да му направят. Глупости!

Мирослав
Мирослав

Адвоката на Кристиян разказа, че той споделил, че бил натопен, заради работата му върху сериозни проекти.

„Сериозни проекти“- тя държавата слухти някой да се захване със „сериозни проекти“, да направят държавен проблем за до окошярят въпросният. Трябва да си с богато въображение, за да измислиш подобна конспирация.
Това може да го развие човек, чийто главна идея е как светът се върти около него.

Попо най
Попо най

Не пренасяй своите комплекси за малоценност на другите. Има и реализирали се хора на по 20 години, ако си мислиш, че няма или те е яд от това – това е друг въпрос.