Запознайте се с BUDDY!

0
40


Запознайте се с BUDDY – поредният роботизиран мъник, който иска да бъде ваш семеен помощник.

BUDDY е дело на Blue Frog Robotics и хората, подкрепили проекта в Indiegogo, без които BUDDY няма да може да се появи на пазара. Компанията и нейният изпълнителен директор Родолф Хаселвандер (бивш директор на френската робо лаборатория CRIIF) са качили BUDDY в сайта за общностно субсидиране в началото на този месец и само за 24 часа постига целта си от $100 000. Тези дни, Хаселвандер се похвали, че невероятният успех на робота са позволили на Blue Frog да се насочат към втория етап на финансиране, който да позволи добавянето на допълнително функции към BUDDY. Целта от $200 000 е успешно постигната отново, като вече е мината и целта за пускането на версия, насочена към оказване на помощ и компания на възрастни хора.

BUUDY е почти изцяло открита платформа, позволяваща не само софтуерно, но и хардуерното му подобрение, като освен това той притежава модулна структура, поддържайки добавянето на Plug&Play аксесоари.

Както може да видите от клипа по-долу, възможностите на BUUDY не се ограничават единствено до една функция, като той помага на децата ви да не закъсняват за училище, разпознава гласове, лица и обекти, може да говори, да чете, помага с домашните, да ви свързва с вашите близки и приятели, да помага при готвене или да пази вашия дом. Благодарение на вградените си сензори може да засече мирис на дим и да ви уведоми, ако не сте вкъщи. Успява да се възползва максимално от свързания дом като вече няма да забравяте вече цял нощ някоя лампа да свети. Той може да се свързва със социалните мрежи, да снима, да ви пуска любимата музика и видео.

Сред различните модели, които предлага разработчикът на BUDDY, откриваме и издание, насочено към деца със специални потребности. BUDDY Special Needs е тестван с деца с аутизъм, като реакцията на децата била повече от положителна. Той може да им помагат да учат, комуникират пълноценно и да бъдат по-независими. Специалното издание за разработчици BUDDY Developer Edition ще предостави възможността на специалисти да обогатят възможностите и функционалностите му, като наред с другите възможности, те могат да свързват BUDDY с Google Play и GitHub. Първата версия на Developer Edition се очаква да бъде пусната през декември, а през май 2016 г. по-обогатена версия. Що се отнася до класическото издание, то ще направи премиерата си следващото лято, като той ще бъде пуснат във всички държави на ЕС, Норвегия, Швейцария, Австралия, САЩ, Канада и други страни.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари