fbpx
10.8 C
София

Запознайте се с Wehead: най-новата технология за виртуални срещи

Най-четени

Zero Distance пусна първия си продукт, наречен Wehead, базиран на аватар технология, която пресъздава физическия опит на виртуални срещи.

3D екрани и движения на главата

„Футуристично изглеждащият смарт дисплей предоставя изживяване на физическото присъствие на човек, който се намира далеч. Това е възможно чрез 3D екрани и движения на главата. Устройството е с формата на глава и позволява на хората да имат по-дълбоко усещане за интимност по време на разговор, независимо на колко километри се намират един от друг“, казва се в прессъобщение.

Wehead може да се управлява от смартфон, лаптоп или таблет. Потребителите просто трябва да движат главата си и устройството ще повтори движенията, позволявайки им да се огледат през камерата и да наблюдават заобикалящата среда, като виждат всички участници в разговора (ако се провежда среща в конферентна зала, например, а вие сте у дома).

Илия Седошкин, основателят на Zero Distance, казва следното:

„Wehead е най-съвременната усъвършенствана технология за роботика, достъпна за потребителите. Устройството е предназначено за технологични ентусиасти, които искат да се докоснат до бъдещата технология и да я изпитат. Така те ще подкрепят развитието на нашата система за аватари. Започнахме с Wehead и виждаме изненадващи промени на работните места в света след COVID-19. Ще съберем средства за по-нататъшно развитие на технологията и ще се консултираме с други съмишленици, които искат да градят бъдеще с нас. Идеята е да пуснем на пазара достъпна система за аватари и пространствено присъствие на цялото тяло на хора, които се намират далеч от нас“.

Виртуални срещи

Wehead може да ви представи физически облик на човек, който се намира далеч от вас – това е възможно в заседателната зала, в офиса и дори у дома. Системата включва множество екрани, камера и двигател с две оси. Той предоставя всички основни елементи на разговорите „на живо“ като зрителен контакт, черти на лицето в реален размер, пространствена реч и движения с глава. Wehead може да е перфектното допълнение по време на видеоконференции, виртуални бизнес срещи и изживявания с виртуално присъствие на различни събития.

Павел Рекунов, ръководител на продуктовия отдел в Wehead, коментира:

„Използвайки Wehead, човек може да се почувства сякаш е телепортиран в света на домакина, който е стартирал срещата. Може да се огледа и да общува свободно с всеки, без да бъде ограничен от правоъгълника на екрана или позицията на камерата. Можете да управлявате Wehead, като местите главата си или пък чрез телефона и мишката на компютъра. Така ще изпитвате невероятно чувство за свобода. Wehead е изключително добър в пресъздаване на усещането, че човекът наистина е там с вас. Можете да видите лицето и изражението на вашия събеседник, както и неговите гости в стаята“.

Тъй като дистанционната работа става все по-често срещана, бъдещето на Wehead изглежда обещаващо. Дали ще дойде ден, в който всеки от нас ще има по едно такова устройство?  


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини