Започва подмяната на зрителите с виртуални образи по време на спортните предавания

0
403

Телевизионният канал Fox Sports обяви, че заради продължаващата пандемия от новия коронавирус започва от тази събота да показва виртуални зрители по време на спортните предавания, показващи американската бейзболна лига MLB. По този начин телевизионните зрители няма да изпитват дискомфорт от гледането на празните трибуни, които се виждат на кадрите.

„Ние искаме да направим спортните предавания колкото се може по-реалистични, за да могат телевизионните зрители да виждат една автентична и органична картина. Стремим се да направим образа възможно най-реалистичен“ – заяви вицепрезидентът на Fox Sports Брад Загер.

Загер показа на уеб изданието The Post кратък обзор на работата на тази нова технология за използване на допълнена реалност. Въпреки че решението не е идеално, всичко изглежда твърде реалистично. Fox води преговори и с американската футболна лига за използването на тази технология за виртуално запълване на стадионите по време на излъчване на мачовете.

По време на срещите на MLB виртуалните фенове ще бъдат облечени с цветовете на играещите отбори. Ще бъде добавен шум от трибуните, а по време на почивките фигурките на виртуалните зрители ще образуват „вълна“, която преминава през целия стадион.

Загер подчерта, че те не възнамеряват никого да лъжат, а да дадат на зрителите усещанията, с които са свикнали. Засега другите телевизионни канали не използват виртуални зрители. ESPN, TBS, YES, SNY и другите възнамеряват да показват празните места или да поставят картонени фигури с човешки ръст.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари