Започнаха работа първите зарядни станции Supercharger 3V с мощност 250 KW

6
786

Новите зарядни станции на Tesla постепенно ще заменят предишните модели и ще се използват в новите зарядни инфраструктури. Новите Supercharger от трето поколение зареждат електромобилите два пъти по-бързо от предишните зарядни устройства.

През месец май тази година Tesla анонсира своята свръхбърза зарядна станция Supercharger V3. Мощността на устройството е 250 KW за новия електромобил Model 3 и 200 KW за Model S и Model X, излезли по-рано.

Пилотните тестове на Supercharger V3 бяха осъществени в завода на Tesla в калифорнийския град Фримонт, където можеха да се използват от служителите на компанията чрез предварително записване. А сега, само след няколко месеца, Tesla официално предлага новите зарядни станции за всички модели Model 3.

Сега освен във фабриката, нови Supercharger V3 зарядни станции са изградени в комплекса Supercharger в Хоторн, Калифорния. Съвсем скоро новите станции ще се появят на много други места.

Tesla вече стартира серийното производство на Supercharger V3 в своята фабрика Gigafactory 2 в Бъфало, а до края на годината ще бъдат включени нови поточни линии за производство на мощните зарядни станции.

Tesla заяви, че Supercharger V3 значително намалява времето за зареждане на електромобилите и прави много по-приятни пътешествията с тях. След нова година компанията ще започне изграждането на Supercharger V3 и извън пределите на САЩ.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

И колко е това по-бързо? Най-важната информация отново е пропусната…

Пенчо
Пенчо

1600км на час. тоест пълна батерия за ~15-20мин.

дрън-дрън
дрън-дрън

И какво? Спират 10 теслИ да зареждат едновременно и бензиностанцията тутакси започва да подава два и половина мегавата?!? Може, ама само ако всяка бензиностанция разполага със собствена АЕЦ в мазето 😀

Пенчо
Пенчо

От години особенно по празниците суперчарджърите са пълни до горе, има такива с по над 50 колонки и са били пълни на 100% с дни наред и никой досега не се е оплакал (освен от това че се чака да се освободи място). Така че не им бери грижа. Много хора си зареждат вкъщи нощно време и всяка сутрин са на 100% и не им дреме какво е безиностанзция, опашка, карти за отстъпки и т.н. глупости за доене на пари от тия като тебе.

Ами как няма да се чака?
Ами как няма да се чака?

Това не ти е България, да отидеш от София до родното село с едно зареждане. На дълъг път – голям кеф: три часа караш със 180, два часа си чоплиш носа, докато електрокара ти се зарежда. Пак караш три часа, пак чакаш два за зареждане… Докато стигнеш там, за дето си тръгнал, хората с нормални коли дошли, купонясали, изяли яденето, изпили пиенето, изчукали мацките, вече и махмурлук ги мъчи… И за теб става само да измиеш чиниите, да изпереш чаршафите, да изметеш пода и да донесеш на купонджиите бира за изтрезняване 🙂

112
112

Оправете си заглавието…