Започна въвеждането на тъмния режим на Facebook за iOS

3
1012

Потребителите на iOS (и вероятно на iPadOS) скоро ще се присъединят към лагера на тъмния режим на Facebook, тъй като от компанията току-що потвърдиха, че тази опция съвсем скоро ще бъде въведена в мобилните устройства на Apple.

Facebook потвърди пред журнала SocialMediaToday, че „малък процент от потребителите“ на iOS и iPad OS още сега могат да активират тъмния режим на мобилното приложение на Facebook, като многобройни публикации в социалната мрежа Twitter подкрепят това очакване. Не е ясно дали трябва използвате бета версията на iOS 14, за да имате достъп до тази функционалност.

Потребителите на Android имат възможността да тестват тъмния режим на мобилното приложение на Facebook още от началото на година, макар че отново не всички имат достъп до него. Остава да разберем дали тъмният режим ще излезе официално за всички потребители за операционните системи iOS и Android наведнъж. Ако опцията е налична за Вашето устройство, можете да я активирате в менюто Настройки и поверителност на апликацията.

Както вече знаем от новините, въпрос на време е и да бъде представен тъмен режим за настолната версия на социалната мрежа Facebook. Имайки предвид, че тъмният режим беше въведен в толкова много приложения и платформи през последните месеци, е наистина странно, че Facebook изостава с тази тенденция. За сравнение, Facebook Messenger получи тъмен режим още миналата година, а отскоро дори приложението WhatsApp разполага с тъмен режим достъпен за всички.

Миналата година беше времето на дебюта на тъмните режими, когато с операционната система iOS 13, Apple даде възможност за използване на тъмен режим за цялата система и системните приложения, което беше направено и с Android. Възможно е тъмния режим на Facebook да бъде наличен за всички с iOS 14 по-късно през годината.

Дотогава ще трябва да изчакате, за да получите тъмния режим на приложението на Вашия iPad или iPhone. Единственият вариант да се възползвате от тъмната мобилна версия на Facebook е да активирате различен облик в Chrome за iOS или iPadOS.

Повечето приложения днес се съобразяват с цветовия режим, който сте задали по подразбиране на цялата Android или iOS система, като някои потребители споделят, че са успели да се възползват от тъмната версия на Facebook на своите устройства, тъй като използват тъмен режим по подразбиране за всички приложения. Разбира се, това не означава, че всички Ios потребители с тази настройка, на този етап ще могат да видят тъмния режим на Facebook, но си струва да експериментирате.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари