Започна обновяването на дистрибуцията Linux Mint Debian Edition

1
87

Проектът Linux Mint обяви за формирането на нови компилации на дистрибуцията Linux Mint Debian Edition 2 (LMDE).

В новите ISO образи са включени обновяванията, появили се в продължение на последните две години преди излизането на LMDE 2, включително новите версии на десктоп средите MATE и Cinnamon, както и пакета приложения Xapps.

Новите компилации имат смисъл само за новите потребители на LMDE, понеже тази дистрибуция се развива с помощта на rolling модела и съществуващите потребители вече получиха всички обновявания чрез стандартните хранилища.

Да си припомним, че Linux Mint Debian Edition е алтернативна дистрибуция на Linux Mint, базирана на софтуерната пакетна база Debian Testing, докато класическият Linux Mint се базира на Ubuntu пакетите.

Освен използването на програмните пакети на Debian, съществена разлика между LMDE от Linux Mint е използването на модел с непрекъснато обновяване на базата със софтуерните пакети (частична ролинг редакция – semi-rolling release), при която обновяванията за пакетите излизат непрекъснато и потребителят има възможност във всеки един момент да премине към последните версии на програмите. Тази дистрибуция е изцяло съвместима с Debian GNU/Linux, но не е съвместима с пакетите на Ubuntu, използвани в класическия Linux Mint.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари