Започна разпращането на покани за закрити тестове на уеб-версията на Skype

0
31

Софтуерният гигант Microsoft продължава да работи върху развитието на Skype в нови направления. Мнозина си мислеха, че след като в уеб-портала Outlook.com се появи възможност за изпращане на съобщения и организиране на видеочат чрез Skype, едва ли ще се появи нещо ново. Оказа се, че Microsoft продължава да развива тази технология и сега предлага пълноценна уеб-версия на Skype. Засега достъп до тази версия имат само късметлиите, получили специални покани.

Уеб-версията на Skype може изцяло да замени версията на клиентската програма. В новата версия също е възможно организирането на видеочат и изпращането на съобщения, но без да се инсталира нищо и всичко става от програмния прозорец на браузъра. Интерфейсът на уеб-версията е същият, като интерфейс на последните версии на Skype.за операционната система Windows. Новата версия ще е полезна за потребители, които нямат възможност да инсталират клиент за Skype. Това може да бъде чужд компютър, персонален компютър в Интернет-клуб и работно място в офиса, където инсталирането на програми не е разрешено.

Няма информация кога точно ще излезе уеб-версията на Skype, но според слуховете, тя може да се появи заедно с новия браузър Spartan.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари