fbpx
12.8 C
София

Заради Брексит Intel се отказа да строи своя нов завод във Великобритания

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Intel вече не разглежда Великобритания като място за разширяване на своето производство в Европа след като тази страна излезе от Европейския съюз. Въпреки че британското правителство непрекъснато говори за своите амбициозни планове за възстановяване на икономиката след епидемията от COVID-19 чрез бързо развитие на технологическия сектор, американският процесорен гигант не споделя този ентусиазъм.

В интервю пред BBC генералният директор на Intel Пат Гелсинджър заяви, че неговата компания е разглеждала Великобритания в качеството на потенциално място за реализиране проекта по строителството на нова фабрика за производство на полупроводникова продукция, но това е било преди Брексит,

„След Брексит ние вече гледаме към страните участнички в Европейския съюз. Ние вече получаваме поддръжка от самия Европейски съюз“ – заяви генералният директор на Intel.

Преди няколко месеца ръководителят на Intel съобщи пред медиите, че неговата компания възнамерява да инвестира до 80 милиарда евро или 94,7 милиарда щ. долара в строителството на нова полупроводникова фабрика в Европа, която значително ще увеличи производствените мощности през следващото десетилетие. Intel вече има собствена фабрика в Ирландия, която е част от Обединеното кралство Великобритания и тази година тя трябва да започне производството на полупроводникови компоненти за автомобилната промишленост. Но планираният преди време нов завод няма да бъде построен.

Гелсинджър допълни, че Intel възнамерява да разшири своето присъствие в Европа чрез изграждането на нов завод във Франция, Германия, Белгия, Полша или Нидерландия.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Бледолик
Бледолик
1 месец

До преди година искаха да излязат от ЕС на всяка цена. Но се оказа, че цената сега ще я плащат от джобовете си. Вместо да попречат реки от пари, ще им се източат техните….Каква беда, каква беда, скъпи градове, лордове, и други новоангличанье, дето ночем сте трудно различими, докато не си отворите устите 😉

zokiboki
zokiboki
1 месец

„в Ирландия, която е част от Обединеното кралство Великобритания“ – Северна Ирландия е, но Ирландия не е.

who
who
1 месец

Значи при всичко това, продължават да избягват Източна Европа за нова фабрика. Сигурно си имат причина 😀

Morgan
Morgan
Отговор на  who
1 месец

Все едно не я знаем всички тази причина, или по-точно причини.

(*)
(*)
Отговор на  Morgan
1 месец

Меееестното населениеееее

tech
tech
1 месец

BMW с техния завод mini са още по набутани…

Нови ревюта

Подобни новини