Заради коронавируса Microsoft отлага повечето обновявания за Windows 10

1
785

През последните няколко месеца Microsoft представи немалък брой обновявания за Windows 10, които доведоха до редица проблеми. Но през следващите няколко месеца изглежда ще забравим неприятностите със синия и червения екран на смъртта, на забавянето на компютърната система и други подобни. Софтуерният гигант официално обяви, че по време на пандемията от новия коронавирус значително намалява броят ъпдейти за своята операционна система и ще се концентрира предимно върху пачовете по безопасност.

Корпорацията отбеляза, че се отказва от обновяванията от клас C и D, които традиционно излизат през втората половина на всеки месец. Вместо това Microsoft ще разпространява така наречените B ъпдейти – пачовете за запушване на забелязани уязвимости в операционната система, които излизат веднъж в месеца.

„Считано от месец май 2020 година ние спираме да разпространяваме всички незадължителни обновявания, които не са свързани с безопасността на операционната система. Това важи за всички клиентски и сървърни версии на Windows. По този начин даваме приоритет на безопасността и осигуряваме по-висока конфиденциалност и необходимата продуктивност на нашите клиенти. Ние преоценихме ситуацията от гледна точка на общественото здравеопазване и взехме решение да се концентрираме най-вече на обновяванията свързани с безопасността“ – съобщи корпорацията от Редмънт.

Няколко дни преди това – на 20 март 2020 година Microsoft обяви в своя блог, че спира разработването на стабилната версия 81 на своя браузър Edge във връзка със сложните текущи проблеми на специалистите.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Fermin
Fermin

дай Боже завинаги да отложат квото и да било и … закриване на тва недоразумение…!