8.9 C
София

Зарядното на Tesla пуснато и изтеглено от пазара за ден

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.
Така както шефът на Tesla се лута в безумните си идеи и се прави на палячо, компанията очевидно не може да се реши дали иска да продава свое безжично зарядно за телефони или не. Qi-съвместимата джаджа беше пусната на онлайн магазина на Tesla, само за да бъде извадена от него също точно толкова неочаквано.

Tesla Wireless Charger представлява просто лъскава черна или бяла кутийка, която може да държи и предава заряд от 6,000 mAh по вградения USB-C кабел. Ако нямате такъв порт, устройството има USB-А порт като алтернатива.

Зарядното е готино на външен вид, но твърде скъпо и ограничено в сравнение с подобни продукти на конкуренцията.

Защо тогава Tesla внезапно реши да извади зарядното от магазина си? Без да знаем със сигурност, този ход може да е логичен по две причини. Първо, зарядът е доста слабичък. При 5W то на практика едва процежда ток и дори не може да стигне пълния потенциал от 7.5W, който iPhone има.

След това идва ред и на цената. Tesla продава своя 6,000 mAh Wireless Charger за 65 долара, но за тази сума ще вземете както по-добро жично зарядно, така и по-бързо безжично зарядно.

С други думи, компанията-балон отново е създала продукт-балон.

Абонирай се
Извести ме за
guest
22 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини