Засечена е многоцелева фишинг-кампания към потребителите на водещи електронни пощенски услуги

0
184

Данчо Данчев ни съобщава в блога на Webroot относно фишинг-кампания насочена към потребителите на Gmail, Yahoo, AOL и Hotmail.

Той е засякъл днес все още активна фишинг-кампания, която е добър пример за кибер-престъпници, познати още като „организатори на кампании“. Това, което я прави добре оптимизирана е фактът, че тя е насочена едновременно към потребителите на известните пощенски услуги на Gmail, Yahoo, AOL и Windows Hotmail .

Към момента на завършване на блог-поста (съобщението е публикувано преди 19 часа в блога на Webroot), никой от 28-те URL-скенера на VirusTotal не засича посоченият уеб-адрес като водещ до зловредно съдържание.

Потенциалните жертви на кампанията получават имейл със заглавие Internet Server Service Alert, което е направено така, че да изглежда сякаш идва от техния имейл провайдър с обещание да осигурят защита на списъка на контактите на потребителите, само с кликането на посочената връзка.

Това, което е направило впечатление на Данчев е лошото ниво на английски на създателя или създателите на кампанията, което контрастира на фона на добре изготвената измама. Другата особеност е логото на онлайн къщата за недвижими имоти на Remax, търговска марка нямаща нищо общо с маркетинговото послание на фишинг-кампанията.

Изглежда, че страницата е абсолютно копие на друга фишинг-кампания, забелязана през май в която създателите на кампанията се опитваха да се възползват от лошите познания на потребителите за авторизиращият метод OpenID.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари