fbpx
24.8 C
София

Защо не всички смартфони ще се възползват от новостите в Android 11

Най-четени

С поетапното излизане на Android 11 си струва да си припомним, че не всички функции, които Google обяви, че ще добави в следващата версия на мобилната си операционна система, ще бъдат налични и достъпни за всеки смартфон работещ под нея, тъй като всеки производител на мобилни устройства има собствен, малко по-различен подход.

Както съобщават от форумите на XDA Developers, Google отправя някои препоръки за това кои функции в новата версия на Android са задължителни за всички производители на смартфони от трети страни (т.е. всички останали производители на устройства, освен собствената им серия Pixel), и кои са избирателни за въвеждане – и ранната версия на тези препоръки за Android 11 току-що изтече в пространството.

Има три основни функции, които производителите на смартфони тази година не е задължително да включват в собствената си версия на Android 11. Първата е системата за интелигентен контрол на устройствата за дума, която се отваря с дълго натискане и задържане на бутона за захранване на телефона, която позволява на потребителите да изключват лесно и бързо смарт лампите, камерите за видеонаблюдение и други интелигентни домашна устройства.

Производителите на телефони освен Google няма да се наложи да включват тази система, макар че всички имат възможността да я интегрират, така че бихме се надявали действително да я видим при повече собствени фърмуери. Някои производители обаче, навярно ще предпочетат да създадат собствена система за контрол на интелигентните устройства за дома.

Игра по правилата

Втората незадължителна функция е групирането на кореспонденции в падащия панел за известия – по подразбиране новата Android 11 ще държи известията от приложенията за съобщения като Viber, WhatsApp и Telegram отделно от другите известия, но този подход няма да е задължителен за всички производители.

Производители като Samsung, Sony, LG и Xiaomi често се заиграват с това как нотификациите от приложенията излизат в техните собствени версии на Android, така че може би не е изненада, че това е една функция, която е включена в категория по избор.

И накрая, последната функция, която няма да бъде задължителна за всички, е новото приложение за съхранение на документи за самоличност в защитено пространство на телефона ви. Google иска да направи възможно да съхранявате документи като шофьорска книжка и лична карта в заключено пространство в телефона ви, и да показвате тяхната дигитална версия при необходимост, но другите производители на смартфони може да решат да не следват примера.

Тези препоръки може да се променят преди стартирането на Android 11, но е добре да ги имаме предвид. Засега всички останали обявени новости за Android 11 остават задължителни за въвеждане от всички.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини