21.6 C
София

Защо се скараха Ким Дотком и Джон Макафи

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Макафи предложи да инвестира в Megaupload 2.0 немалките $30 милиона, а Дотком не прие предложението

 

Неотдавна съобщихме, че създателят на легендарния уеб-сайт за споделяне и обмен на файлове Ким Дотком възнамерява през месец януари 2017 година да представи пред света Megaupload 2.0 с поддръжката на Bitcoin технологията и подобрено шифроване на данните и трафика. Ким съобщи днес, че в този проект възнамерява да инвестира не кой да е, а Джон Макафи. Но това предложение стана повод за скарването на двамата бизнесмени.

Според Дотком, Megaupload 2.0 „ще изведе децентрализацията, анонимността и шифрирането на информацията на съвсем ново ниво“. Освен това, новата онлайн-услуга ще използва потребителската база на Megaupload, а това са над 100 милиона потребители. Това означава, че всички регистрирали се в Megaupload ще възвърнат акаунтите си в Megaupload 2.0. Безусловно, всичко това привлече вниманието на обществеността и на инвеститорите.

Torrent Freak съобщи, че оглавяваната от Макафи компания MGT Capital Investments е предложила да инвестира в Megaupload 2.0 цели $30 милиона като налична сума и акции на MGT. Само че юридическата и икономическата оценка на компанията показаха, че тя не разполага с подобна сума и не може да прави подобни предложения.

Дотком твърде ядосано заяви, че MGT няма средства и възнамерява да даде парите след като акциите на MGT поскъпнат в резултат от обявата на съвместната работа между Дотком и Макафи.

Дотком посъветва MGT първо да спечели достатъчно пари, а после да прави подобни предложения.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини