Защо трябва да използвате VPN разширение за вашия интернет браузър

5
1794
Четири начина, по които VPN разширението за браузър може да Ви предпази онлайн

Интернет сигурността и неприкосновеността на личните данни са много актуална тема. С увеличаването на киберпрестъпността всяка година хората търсят нови начини да запазят своята безопасност. Според Global Web Index, 25% от интернет потребителите са използвали VPN (Виртуална частна мрежа), за да криптират своя интернет трафик за предходния месец.

Освен обичайните VPN приложения, разширенията за браузъри за сигурност също набират популярност. Тези разширения са особено удобни, ако искате да запазите навиците си за сърфиране в тайна.

“Ако искате да запазите сърфирането си в тайна, но не е нужно да криптирате целия интернет трафик, едно надеждно VPN разширение ще Ви помогне,” казва Руби Гонзалес, Началник на отдел „Комуникации“ в NordVPN. “ Освен това разширенията на браузъра обикновено са по-леки и по-бързи от стандартните VPN приложения, така че можете да превключвате между местоположенията за секунда“.

Четири причини, поради които трябва да използвате VPN разширение за браузър

Пазите IP адреса си в тайна

Този инструмент помага да защитите Вашия интернет трафик и да скриете IP адреса си. Когато се свързвате с отдалечен VPN сървър, Вашите онлайн дейности са кодирани и на устройството Ви е зададен IP адресът на този VPN сървър. Така изглежда, че се намирате на друго място.

Безопасен достъп до услуги и уебсайтове

Леките разширения за Chrome и Firefox помагат за безопасен достъп до любимите сайтове дори ако те не са защитени от HTTPS. Много блогове, забавни уебсайтове и форуми все още не предлагат HTTPS криптиране, което означава, че шпионите могат да видят какво правите, докато сърфирате. Когато VPN разширението е активирано, може да сте сигурни, че сърфирането Ви е поверително и безопасно.

Избягвате зловреден софтуер и досадни реклами

Магическата функция CyberSec Ви предпазва от злонамерен софтуер и други кибер заплахи, които искат достъп до устройството Ви. Има я на разширения както за Chrome, така и за Firefox. Още по-хубавото е, че тя блокира рекламите с автоматично възпроизвеждане и досадните изскачащи прозорци, които вероятно не умирате от желание да видите.

Защитавате данните си от изтичане на IP адреси

Дори ако използвате VPN, има възможност за изтичане на WebRTC в браузъра Ви, което може да разкрие истинския Ви IP адрес. Това не е забавно, като се има предвид, че всякакви досадници може да имат достъп до Вашите чувствителни данни и да ги използват, за да Ви идентифицират. NordVPN разширението позволява деактивирането на протокола WebRTC, който Chrome и Firefox използват по подразбиране. Това е добър начин да се уверите, че Вашата самоличност остава скрита.

NordVPN пусна първото си прокси разширение за Google Chrome през 2017 г., не след дълго последвано от версията за Mozilla Firefox. Може да изтеглите NordVPN разширенията за браузъра от Chrome Web Store или страницата Firefox Add-ons.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
Капитализъмbluewater4 2 причини да ползваме VPNBarnimasakra Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
masakra
masakra

:))))))))))))) Таз статия избива рибата… Чужд VPN, с неяснота какво означава първата буква, ама със сигурност не „private“. После тез глупости за браузера… Запазваме си ИП-то в тайна точно от никого, ми и „VPN провайдъра го разбира“, щото всеки браузер го „споделя“ наред с разделителна резолюция на монитора и още стотици неща. Това с „изтичане на WebRTC в браузъра Ви“ – няма да го коментирам. Да не би вече да е модерно и нормално да си криеш само час от трафика? Добавка: на истински VPN с незаразена OS на клиента, целият трафик, на всички апп минават през него. Да си… Виж още »

4 2 причини да ползваме VPN
4 2 причини да ползваме VPN

Пета причина – за да може собственикът на VPN-а да получава безплатно пълна информация за милиони потребители – IP, e-mail адрес, посетени страници, кликнати линкове… И после да пълни гушата, продавайки тези данни на рекламодателите, службите за сигурност и всеки друг, който си плати.

Шеста причина – за да може цървуланкото и селски тарикат Светлин Желев да прибере още няколко левчета за статия, която се явява ПЛАТЕНА РЕКЛАМА, но е публикувана като новина.

Barni
Barni

Разширението не може да се ползва, ако нямаме направен account. Което е брутална глупост! Не ни трябва account, искаме да го ползваме свободно!

bluewater
bluewater

„Магическата функция“ намирам подобни словосъчетания за достатъчно красноречиви относно това към каква аудитория е насочена статията.

Капитализъм
Капитализъм

Към магьосници и фенове на Хари Потър!