Защо Aнонимните няма да унищожат Facebook

15
36

Както прочетохте в предишната новина – Анонимните имат план да „унищожат“ Facebook на 5-ти ноември, но всичко това изглежда малко съмнително.

Първо видеото, в което се обяснява операцията е със същото лого и роботски глас като предишните видео материали от Анонимните, но самата продукция е доста различна от това, което групата предлага по принцип. Също така то бе пуснато в YouTube преди почти месец от нов акаунт – FacebookOP и изглежда, че е останало незабелязано от медиите и дори от самите Анонимни. Съвсем наскоро испански медии докладваха за историята, която след това бързо се разпространи.

Клипът има и доста по-ниски цели от типичните операции на Анонимните. Твърдейки плана им за „унищожение“ на огромната социална мрежа, като отмъщение срещу правилата за поверителност и това, че Facebook дава лична информация на правителствени агенции и компании по сигурността.

За сега кампаниите на Анонимните включват извличането на информация от сървърите, обезобразяването на страниците или DDoS атаки, но нито една от тях не е имала за цел пълното унищожаване на сайт или поне не е било докладван за такъв. Дори временно прекъсване или забавяне на Facebook ще бъде значително начинание.

И най-накрая дойде и очевидното отричане на операцията от Анонимните. Това е туит от тях самите:

И така унищожението на Facebook изглежда е пресилена фантазия на някой анархаичен хакер.

15
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
15 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Heisenberg
Heisenberg

За съжеление е така 😡

VESSSKO95 ™
VESSSKO95 ™

Значи това е била поредната тъпа реклама…

RefreshMe
RefreshMe

Ако съберем по 20 лева дали ще се навият? 😀

danchobg
danchobg

да малко пресилено го разбраха хората, някои даже мислеха че фаиса ще бъде изтрит.
най-много да го блокират за 1-2 дни.

MaPuXyaH4o
MaPuXyaH4o

Жалко 🙁
Толкова се надявах да премахнат тоя смотан сайт …

one-77
one-77

И с мусака ще ги черпя, ако трябва!

tzarbd
tzarbd

Нява да го спрат, но че могат да откраднат нечии други лични данни, могат.

myside
myside

Какво ви пречи сайта? Насила ли ви кара някой да влизате, че се оплаквате? След като мразите Facebook, за вас няма разлика дали сайта си стой или е премахнат, нали не влизате там!

MASTERDRE
MASTERDRE

Представители на хакерската организация Anonymous опровергаха слуховете, че подготвят унищожение на Facebook, стана ясно от съобщение в официалния блог на групага в Twitter.

„Операцията Facebook е просто още една измама. Ние няма да убием месинджъра. Това не е нашият стил“, пише представител на Anonymous.

Изявлението е провокирано от разпространена наскоро информация, че групата подготвя унищожение на Facebook на 5 ноември т.г.

Все пак именно членове на нашумялата хакерска организация се свързват с подготвяната атака. В друго съобщение в блога от Anonymous посочват, че бъдещата атака е организирана от някои членове на групата, но като цяло Anonymous не поддържа акцията.

umen umen
umen umen

Не е точно така и ще се обоснова. Примерно СКАЙП (аналогично и с фейса), има много ама много по-добри алтернативи от него и то с отворен протокол (което значи че ще мога да си ползвам която програма за глас искам а вярвай ми те са много), обаче болшинството в България ползват скайп защото не знаят, не са чували за други алтернативи и техните приятели пак ползват скайп. И какво се получава ? И АЗ ТРЯБВА ДА ДЪРЖА ТЪПИЯ СКАЙП НА МОЯ КОМПЮТЪР !!!