Дали Google знае, че използвате анонимната мрежа Tor и иска да употребявате нещо друго? Отговорът е „Не“. Всъщност това се случва, когато голям брой потребители се опитват да използват търсачката на Google от едно и също централно прокси. CAPTCHA-та съвсем не означава, че Google кара потребителите да не използват Tor, за да ги шпионира по-лесно.

Ако използвате Tor в търсачката на Google, навярно се е налагало да докажете, че не сте робот и сте виждали нещо подобно:

Или сте видели съобщението, че заявката не може да бъде изпълнена:

Дали Google по някакъв начин разбира, че използвате Tor?

Естествено, интернет гигантът знае, че се използва Tor, понеже списъкът с изходни възли на анонимната мрежа е публичен. Но Google изцяло подкрепя използването на Tor и други подобни проекти с отворен код, осигуряващи поверителност и анонимност.

Google трябва да се справя с всички видове злоупотреби в Глобалната мрежа. Когато се правят опити за DDoS атаки, Google предупреждава потребителите с по-горното съобщение. Този надпис се появява, когато голям брой потребители правят запитвания през едно и също прокси.

При използването на Tor, явно се използват едни и същи изходни възли за осъществяване на запитване, а това се счита за подозрително от алгоритмите на Google.

Алтернативата е да се използват търсачките Bing или DuckDuckGo, стига да ви удовлетворява тяхната работа.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за